Az RTL elhappolhatta az M4 Sport elől a BL-meccsek közvetítési jogát

2023. június 02. 16:29

Nem másról van szó, mint az UEFA BL-meccsek legfontosabb, „A” típusú közvetítési jogáról.

2023. június 02. 16:29
null

Bennfentes iparági szakértők becslései szerint nagyjából évi 9-11 millió euróba, meccsenként lebontva hozzávetőlegesen 100 millió forint körüli költségbe is belekerülhet az RTL Magyarországnak, ha tényleg megszerezte az M4 Sport tévécsatornát működtető állami MTVA elől az UEFA Bajnokok Ligája futballmérkőzések úgynevezett „A típusú”, tehát legfontosabb közvetítési jogait 2024 őszétől, márpedig a Media1.hu által megkérdezett szakértők biztosak benne, hogy az MTVA helyett ezúttal

az RTL lett a befutó, nem kis borsot törve ezáltal az állami televízió orra alá.

Az általuk megkérdezett szakértők szerint az RTL ezzel nagyon jelentős pénzügyi kockázatot vállal magára, és közel sem biztos az üzlet megtérülése – olvasható a Media1 cikkében.

Az cikkből kiderült, hogy az RTL-nek a győzelem érdekében az M4 Sport tévécsatornát működtető, állami hátterű, mintegy 130 milliárd forintból működő Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap elől (MTVA) kell elvinnie a futballjogokat.

***

Fotó: SUSANA VERA / POOL / AFP

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trilógia
2023. június 03. 19:43
Nem veszít vele sokat a MTV! Vihették volna Seróma sevilla se csapat se meccset is!
bayern65
2023. június 03. 19:40
Az Egrit és a Léderert nehogy elfelejtsék szerződtetni!
luxusbatar
2023. június 03. 19:17
"Az általuk megkérdezett szakértők szerint az RTL ezzel nagyon jelentős pénzügyi kockázatot vállal magára," Ehhez nem kell szakértőnek lenni. Az RTL (libbant) törzsközönsége nem szereti a focit. Én aki szereti a focit, viszont nem fogok az RTL-re kapcsolni, inkább nézem máshol a meccseket. Ez így bukta lesz. Mondjuk leszarom :D
Kotucso
2023. június 03. 13:17
Nincs beállítva nálam ez a tetüfészek csatorna. Végülis BL nélkül is van élet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!