Szoboszlai megnyerné az Európa-ligát a Liverpoollal

2023. július 04. 22:37

Leendő vezetőedzőjéről, Jürgen Kloppról Szoboszlai azt mondta, számára „jackpot”, hogy vele dolgozhat.

2023. július 04. 22:37
null

Sajtótájékoztatót tartott Szoboszlai Dominik, ahol többek között elmondta, hogy gyerekként arról álmodott, hogy a világ egyik legjobb csapatában játszhasson, s ez most megvalósulhat, miután a Liverpool FC-hez igazolt. A játékos elárulta, eddigi pályafutása alatt talán egy mérkőzés volt, amely előtt izgult, amikor a Salzburggal Liverpoolban lépett pályára a Bajnokok Ligájában. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar ennyit kifizetnek értem. Ez a mostani egy kicsivel nagyobb lépés, mint mikor Salzburgból a Lipcsébe mentem. Salzburgból a Liverpool nagy ugrás lett volna, de mivel tudatosan, kicsiket lépdelve építettük fel a karrieremet, ezért nincs bennem szemernyi félelem se” – fogalmazott a magyar sztár.

A sajtó képviselői előtt Szoboszlai azt is elmondta, hogy az Európa-ligát meg szeretné nyerni a klubbal. 

Ezt követően Szoboszlai egy hosszú interjút adott az M4 Sportnak is.  Elmondta, hogy „az elmúlt három napban elkezdett lepörögni előttem, hogy milyen utat tettem meg, hogy ott legyek, ahol most vagyok. Sok munka, kitartás, elkötelezettség és lemondások kellettek hozzá, de megérte.  

Kiskoromban volt egy álmom, amit idővel átalakítottam céllá, mert az éreztem, hogy elérhető. Most ott vagyok a világ egyik legjobb csapatánál, a világ egyik legjobb, ha nem a legjobb bajnokságában, erről álmodtam kicsiként. Számomra nagyon nagy siker ez, sok embernek a segítsége kellett hozzá”

 – fogalmazott. 

A futballista 15 évesen magára tetováltatott egy Steven Gerrard-idézetet. „A tehetség isteni áldás, de hihetetlen akarat és alázat nélkül mit sem ér” -, s most éppen a liverpooli klublegenda 8-as mezszámát kapta meg az együttesnél.   

 

Még nem kaptam tőle üzenetet, de ami késik, nem múlik” 

 

– felelte kérdésre válaszolva. Megtiszteltetés számomra, hogy a 8-ast kaptam és jele a klub bizalmának is, hogy nekem szánták. Mindenki tehetséges, csak ki kell hoznia magából. Valaki a fociban, valaki más sportban, valaki az élet más területén. Akarat, alázat és sok munka kell, ahogy az idézet is mondja” – tette hozzá.

Leendő vezetőedzőjéről, Jürgen Kloppról Szoboszlai azt mondta, számára „jackpot”, hogy vele dolgozhat.Az egyik legjobb edző, ha nem a legjobb. Szerintem olyan dolgokat is ki fog tudni hozni belőlem, amiket még én sem tudok, hogy bennem vannak. Várom a közös munkát” – fogalmazott. A játékos a jövő héten kezdi el a felkészülést Liverpoolban, ahogy elmondta, az első edzéseken próbálja majd önmagát adni és az a célja, hogy ebben a bajnokságban is fel tudja majd venni a versenyt. 

Esterházy Mátyás, a futballista menedzsere úgy fogalmazott: ha visszagondol az útra, amit együtt megtettek, kirázza a hideg. Az emberek azokat a pontokat látják, amelyek szépek, amelyek csillognak, de Dominik a nehéz élethelyzetekből is mindig erősebben jött ki, mint ahogy belement” – mondta az M4 Sportnak. „Úgyhogy szép emlékeink vannak együtt és nagyon büszke vagyok rá, hogy ez alatt a közel kilenc év alatt, amióta együtt dolgozunk, elérte ezeket a sikereket, amelyekről célként beszéltünk” – tette hozzá. Felidézte, hogy annak idején adott volt egy gyerek, aki elképesztő tehetséges volt, és adott volt egy édesapa, akinek volt egy célja. 

Én pedig a kezdetektől hittem abban a célban, amit megfogalmaztak. És emberileg nagyon jól együtt tudtunk működni” – tette hozzá.

(MTI)  

MTI/Hegedüs Róbert

 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edico
2023. július 06. 11:12
Van valami más sport is Szoboszlain kívül. Ebből a srácból nem sportszerűen csinálunk majmot!
machet
2023. július 05. 21:00
Jó lenne már befejezni ezt a nagy műsort a srác körül, elég uncsi már ez a dolog.
akkor ki
2023. július 05. 15:19
A sok meszesgödörbe való buzi transz aki itt írogat, miért nem húz a picsába?! Mi a kurva anyátoknak jöttök olyan cikkre, amihez segghülyék vagytok szartúró bogarak?! Válasszátok már ketté a sárgáját a fehérjétől! Mocskos alakok vagytok! Nem volt elég a számtalan pofon meg szopás? Menjetek a rudasba nyugati brét szopni köcsögök! Hajrá Dominik!!!
Zolotarjov
2023. július 05. 14:20
Na ugye..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!