Áradoznak a Sky Sports-on Szoboszlai Dominikról

2023. augusztus 12. 18:29

Korábbi edzője elemezte a magyar válogatott csapatkapitányát.

2023. augusztus 12. 18:29

Rene Maric, Szoboszlai Dominik egykori salzburgi edzője áradozott a magyar klasszisról a Sky Sports-nak. Mint a sportoldal írja, elérkezett végre a Liverpool középpályás-sorának átalakítása. Alexis Mac Allister a Premier League közönsége számára ismert egyéniség, a lap szerint van potenciál a Szoboszlai Dominikkal kiegészülő csapategységben.

„Szoboszlai hihetetlenül atletikus. Folyamatosan magas szinten hozza a futóteljesítményt, ha megnézzük az adatait, ebből kitűnik. Ha pedig nem az adatokat nézzük, hanem a látványt, akkor az tűnik fel, hogy nincs fölösleges cifrázás, nincsenek nagy, 40 méteres, látványos vágták, de

mindig ott van, ahol lennie kell, fantasztikusan védekezik, és megnyeri a párharcokat”

– mondja a salzburgi tréner.

A cikkből kiderül, Maric végigkövette Szoboszlai első csapatig vezető útját a Salzburgnál, ahol az osztrák edző Marco Rose asszisztense volt. Elmondta, a játékosba már korán belenevelték a presszing elveit.

„Volt, hogy befejeztük a délelőtti edzést, vagy éppen szabadnapot kaptak a játékosok, és én az irodámban dolgoztam, és kinéztem az ablakon. Látom, hogy Dominik ott van a pályán, és gyakorolja azokat a félelmetes, csakis rá jellemző szabadrúgásokat. Szóval, természetesen a tehetsége megvolt, de az

igazán lenyűgöző az a munkamennyiség, amit beletett az edzéseibe. Egyszerűen ilyen a karaktere”

– húzza alá Maric.

„Ha egy játékost ifjúkora óta ismersz, a szemed előtt változik, fejlődik – folytatja a tréner. – Szoboszlaival is ez történt 15-16 éves kora óta. Főleg a fizikumát tekintve. Jóval izmosabb, mint kamaszként volt, de közben megőrizte a könnyedségét, a gyorsaságát.

És ami csak kevesekre jellemző, megmaradt a pozitív arroganciája. Nem fél senkitől és semmitől. 

Mindig is tudta, hogy egyszer nagy játékos lesz belőle, világklasszis, és most már valóban az. A legszebb, hogy eközben megmaradt a játék, a futball iránti mérhetetlen szenvedélye és a munkamorálja” – fogalmaz Maric.

Nyitókép: MTI/AP

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. augusztus 13. 07:02
Na ugye..
Tárkány Álmos
2023. augusztus 12. 20:33
Bammeg, még el sem kezdődött a bajnokság! Elég legyen már! Most már én is vehetek új kocsit - letettem a harmadik szakvizsgámat. Ja, nem... Több tíz embernek segítek naponta, de SzD hasznosabb tagja a társadalimnak, ezért jogosan keres több százszor annyit, mint én - tényleg? Megérett ez a világ a pusztulásra.
Takagi
2023. augusztus 12. 20:23
Hajra Domi! Csak továbbra is szorgalmasan, teljes erőbedobassal. Sok sikert!
need-info
2023. augusztus 12. 20:20
Kicsit sok lesz má'...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!