Kínai színekben is remekül suhan Liu Shaoang (VIDEÓ)

2023. szeptember 25. 09:36

Három arany, négy ezüst és két bronz – szép kis éremkollekciót gyűjtött össze Shaoang a Kína-kupa versenysorozat első két állomásán.

2023. szeptember 25. 09:36
Chinese Short Track Speed Skating National Team Training Session

Három arany, négy ezüst és két bronz – Liu Shaoang büszkén osztotta meg közép-európai idő szerint ma hajnalban, hogy milyen éremkollekciót gyűjtött be a kínai rövid pályás gyorskorcsolyázók Kína-kupa elnevezésű versenysorozatának első két állomásán az elmúlt két hétben. A magyar színekben kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang azt követően is parádés teljesítményt nyújt, hogy tavaly év végén kínai állampolgárságra váltott. Az ugyanezt az utat választó bátyja, a szintén olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor számára nem alakult ilyen jól a két verseny.

 

„Köszönöm a szurkolást, srácok!” 

 

– írta ki közép-európai idő szerint ma hajnalban angolul az Instagram-oldalára Liu Shaoang. A 25 éves, kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok Liu Shaoang azt is tudatta, hogy a Kína-kupa elnevezésű versenysorozat első két állomásán három aranyérmet, négy ezüstöt és két bronzot szerzett.

Tavaly év végén a testvérek elhagyták Magyarországot, s kínai színekre váltottak – édesapjuk kínai, édesanyjuk magyar. Liu Shaoang pedig az elmúlt két hét során a világklasszisok sorát felvonultató kínai mezőnyben is az egyik legnagyobb sztár volt. Liu Shaolinnak az egyéni számok nem sikerültek ilyen jól, ezzel együtt ő is egyértelműen a kínai élmezőnybe tartozik.

Áprilisban a kínai nemzeti bajnokságban már jégre léptek.

Nyitókép: CHINASPORTS/VCG via Getty Images

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. szeptember 25. 16:39
Hazátlan szarjankók. Leszarom őket és azokat is, akik asszisztaltak ehhez az aljassághoz.
powerage
2023. szeptember 25. 14:49
Van olyan csini táskájuk, mint Szoboszlainak? Van olyan jó nyomtatójuk, mint amit Suhajda vitt magával a Mount Everestre?
Kormánypárti2
2023. szeptember 25. 13:07
"Kínai színekben is remekül " Beszélni kicsit madzsar? Én eddig az hittem, hogy csak a külföldi zsoldos ballibsik nem beszlni jól a nyelvünket.
pollip
2023. szeptember 25. 12:59
El kéne már engedni őket. Ők már elengedtek minket. Ez már olyan a Mandi részéről, mint egy házaspár válása után az egyik fél még mindig szerelmes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!