Szoboszlai mumus lesz? – derékba törheti a magyar klasszis a Manchester City 131 éves rekordkísérletét

2023. november 24. 14:52

Josep Guardiola csapata minden sorozatot figyelembe véve egymás utáni 24. tétmérkőzését nyerheti meg hazai pályán.

2023. november 24. 14:52
null

Szoboszlai Dominik csapata, a második helyen álló Liverpool a címvédő és listavezető Manchester Cityhez látogat szombaton az angol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának csúcsrangadóján.

Josep Guardiola bajnokcsapata 131 éves (!) angol rekordot érhet el, ugyanis minden sorozatot figyelembe véve egymás utáni 24. tétmérkőzését nyerheti meg hazai pályán, amivel a Sunderland 1890 és 1892 között felállított csúcsát állíthatja be.

Csak hát Szoboszlaiék ellen kell játszaniuk.

Viszont a rekorddöntésre a statisztika alapján jó esélye mutatkozik a Manchesternek, ugyanis Jürgen Klopp eddigi liverpooli szerepvállalása során csak egyszer, 2015-ben távozott győztesen az Etihad Stadionból bajnoki mérkőzésén.

A City legnagyobb sztárja, a legutóbbi Aranylabda-szavazáson második Erling Haaland ugyan bokasérülést szenvedett a norvég válogatottban, viszont a legfrissebb hírek szerint már teljes értékű munkát végzett, így ott lehet a rangadón.

A BL-győztes hazaiaktól ugyanakkor már jó ideje hiányzik a középpálya legfontosabb láncszeme, a belga Kevin De Bruyne, de szakmai stáb nem számíthat a holland Nathan Aké játékára sem. A Liverpoolból hosszú időre kidőlt korábban Andrew Robertson, de rajta kívül nagyjából minden játékosát bevetheti Klopp.

A Premier League másik magyar válogatott futballistája, Kerkez Milos, a Bournemouth légiósa csapatával a Sheffield United otthonában vív alsóházi rangadót.

(MTI)

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2023. november 24. 15:48
Hajrá, pooli ! .. :-)
gyaloggos
2023. november 24. 15:34
A CITYNEK áll a zászló ezen a meccsen, szerintem. DE! JÁTSZOTT 0:0- at is nem oly régen a City, abban meg biztos vagyok, hogy a LIVERPOOL szerez gólt .
need-info
2023. november 24. 15:16
Csak egy magyarnak sikerülhet, senki másnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!