Kiütötte Liu Shaoangot – halálos fenyegetést kapott a gyorskorcsolyázó

2023. december 16. 16:49

A két sportoló között szent a béke, jó barátok, ám a szurkolók nem tudták feldolgozni az esetet.

2023. december 16. 16:49
null

Döbbenetes gyűlölet-cunami áradt az olimpiai és világbajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó Lin Hszio-csünre, miután a pekingi világkupa-versenyen nyert helyzetből ütötte ki Liu Shaoangot – írja az Eurosport.

Mi is beszámoltunk róla a Mandineren, hogy a verseny során történt egy kisebb ütközés a két kínai versenyző között.

A két, egyaránt nem kínai színekben olimpiai aranyérmes sportoló között egyébként szent a béke, jó barátok, 

ám a szurkolók nem tudták feldolgozni az esetet.

Shaoang a döntő után elmondta, hogy a vele egyébként nagyon jó barátságban lévő Lin elnézést kért tőle, ő pedig nem haragszik rá, hiszen ilyen a sportág. Néhány kínai szurkoló viszont nem tudta elviselni, hogy Lin az ütközéssel egy potenciális kínai győzelmet akadályozott: 

halálosan megfenyegették őt és a családját, emellett rengeteg durva, bántó üzenetet kapott a közösségi médiában.

Az elmúlt napokban többen is nagyon ellenséges és rosszindulatú üzenetet írt nekem” – tette közzé Lin a Weibón, a legjelentősebb kínai közösségi platformon.

Majd hozzátette: „Ezek nemcsak engem, hanem a családomat, sőt, néhol a csapattársaimat és az edzőimet is bántották. Nagyon dühös és szomorú vagyok, mert a képernyők mögé bújó emberek sajnos jelentősen befolyásolják az életünket, az edzésfolyamatunkat. Nem tartom jónak az online bántalmazást, határozottan elítélem az ilyen viselkedést.

Ezt is ajánljuk a témában

Lin Hszio-csün 1500 méteren lett olimpiai bajnok 2018-ban, Pjongcsangban, emellett öt világbajnoki aranya is van. 2021 óta szerepel kínai színekben, miután a nagy port kavaró botránya után otthagyta a dél-koreaiakat – ő volt az, aki lehúzta edzésen az egyik csapattársa nadrágját a válogatott női tagjai előtt. Idén már a kínai férfi váltóval lett világbajnok, és folyamatosan szereplője a világkupa-sorozatnak is. A pekingi első 500 méteres verseny nagyon nem volt az övé: előbb az elődöntőben kissé feltartotta Liu Shaolin Sándort, majd a döntőben a második körben hibázott és kiütötte Liu Shaoangot.

Nyitókép: CHINASPORTS / VCG via Getty Images

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kecmec
2023. december 17. 05:52
Hol van ennek magyar vonatkozása?
Nagyvakond
2023. december 16. 20:53
"Néhány kínai szurkoló" - 86,33 millió...
pbetti87
2023. december 16. 18:54
Pekingben hasonló szituáció nem volt probléma, most meg igen? De ez már nem a mi problémánk.
pepu
2023. december 16. 18:03
A kínaiak sokan vannak, ebből következően sűrűn is. Egyéb hozzátenni valóm nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!