Heroikus küzdelemben, három góllal verte a horvátokat a magyar kézilabda-válogatott, meglehet még az elődöntő

2024. január 20. 19:46

Az átlövő Bodó Richárd mellett a szenzációsan védő Bartucz László volt a meccs embere.

2024. január 20. 19:46
null

Szombaton este történelmet írt a magyar férfi válogatott, ugyanis korábban még sosem nyert négy mérkőzést kontinenstornán. A németországi Eb-n most ez is összejött. A csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel továbbjutott mieink csütörtökön az osztrákoktól elszenvedett 30–29-es vereséggel kezdték a középdöntőt, de szombaton sikerült javítaniuk a horvátok ellen.

A magyar együttes már elején nekirontott az ellenfelének, s a 6-2-es vezetés után a kapusbravúrokra és a jó védekezésre alapozva megnyugtatóvá lehetett volna tenni a különbséget, de a támadásban elkövetett rengeteg hiba miatt a horvátok felzárkóztak, és a szünetben csak 14-13-ra vezettünk. A szünet után az 52. percben újra kettővel vezetett a magyar válogatott, de Imre Bence találatai ellenére egyenlített Horvátország. 

Két perccel a vége előtt megint Lékaiék voltak kétgólos előnyben, és bár emberhátrányba kerültek, egy kulcsfontosságú labdaszerzés után Sipos Adrián gólt szerzett, s ezzel beállította a 29–26-os végeredményt.

A magyar válogatott az 1998-as Európa-bajnokság után ismét le tudta győzni a horvátokat világversenyen, és ezzel teljesítette a célját, a legjobb tíz között végez. A mezőny legjobbja a magyar kapus, Bartucz László lett, aki 16 védéssel, 38 százalékos hatékonysággal járult hozzá a sikerhez. 

A két csapat 36. egymás elleni meccsén húsz horvát siker és öt döntetlen mellett a 11. magyar győzelem született.

A mieink hétfőn 20.30-tól a házigazda Németországgal, majd szerdán 18 órától az olimpiai címvédő Franciaországgal találkoznak. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

(MTI)

Nyitókép: JOHAN NILSSON / TT / TT NEWS AGENCY / AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50-52
2024. január 20. 22:21
Bartucz mellett Imre Bence volt a legjobb 7 góljával.
rugbista
2024. január 20. 22:05
Ezzzazapám! A legjobb! Német - sógor iksz! A németeket ha megverjük, valószínű az elődöntő.
Búvár Kund
2024. január 20. 22:04 Szerkesztve
Döntetlen!!!!! Ez nekünk a lehetö legjobb !!!! És nem verhetlenek a németek! Az Izland elleni játékunkkal simán vernénk öket..!
rugbista
2024. január 20. 21:48
Az osztrákok meg közben verik a németeket, így valószínűleg fuccs az elődöntőnek. Kivéve, ha mi is verjük a németeket meg - a franciákat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!