Rasovszky Kristóf aranyérmes a dohai világbajnokságon, történelmi diadal!

2024. február 04. 11:59

Az olimpiai versenyszámban győzött a magyar klasszis.

2024. február 04. 11:59
RASOVSZKY Kristóf

Fantasztikus eredmény a párizsi olimpia előtt: Rasovszky Kristóf megnyerte a nyílt vízi úszók tíz kilométeres versenyét a férfiak között a dohai világbajnokságon vasárnap délelőtt – másodszor lett világbajnok, de először az olimpiai távon. 

Rasovszky Kristóf aranyérmet, Betlehem Dávid pedig hatodik helyével olimpiai kvótát szerzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres vasárnapi versenyében a dohai világbajnokságon.

A 26 esztendős, ötkarikás ezüstérmes Rasovszky karrierje második világbajnoki címét szerezte meg: 2019-ben, Kvangdzsuban 5 kilométeren, míg most 

az olimpiai versenyszámban diadalmaskodott.

A 20 éves Betlehem felnőtt pályafutása egyik legjobb egyéni vb-eredményét elérve biztosította be olimpiai indulását. Rasovszky a magyarok első érmét szerezte a dohai világbajnokságon.

„Azt beszéltem a feleségemmel otthon, hogy tíz kilométeren van már vb-, Eb-, olimpiai ezüstöm, de soha nem nyertem, és most már ez is megvan. 

Most mindenki engem akar majd megverni az olimpián, és nekem is magamat kell legyőzni.

 Sok munka van még előttünk, hogy Párizs is jól sikerüljön, de pozitív, hogy jól kezdtem az évet” – fogalmazott Rasovszky.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Derencsényi István
 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
irmag2
2024. február 04. 19:20
Hip-hip!
pipa89
2024. február 04. 13:58
Gratula! Szuper teljesítmény, Kristóf.
Takagi
2024. február 04. 13:56
Gratulálok! Szép eredmény, csak így tovább.
anegy_
2024. február 04. 13:30
A kalapom emelem ezerszer ! Kristóf a csúcson!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!