Kirakták az ellenfelet lefejelő Lecce-edzőt

2024. március 11. 19:19

Durva módon vett elégtételt sérelmei miatt Roberto D’Aversa, a dél-olasz klub vezetőedzője lefejelte a hétvégi ellenfél, a Verona egyik játékosán, ki is rúgták a mestert.

2024. március 11. 19:19

Nyitókép: Donato Fasano/Getty Images

***

Az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi, 28. fordulójában meglepő jelenetek zajlottak Leccében. A vendég veronaiak 1–0-s győzelmét hozó bajnoki lefújása után a hazaiak védője, Marin Pongracic és a rivális csatára, Thomas Henry szóváltásba keveredett. Feléjük közelített a hazaiak 48 esztendős trénere, majd lefejelte a vendégek támadóját, aki összeesett, épp az egyik partjelző orra előtt. Roberto D’Aversa előbb tagadta tettét.

„Nagyon fontos találkozó áll előttünk jövő héten a Salernitana ellen, nem akartam, hogy valamelyik játékosomat eltiltsák a mérkőzés előtt. Megpróbáltam szétválasztani őket, és ekkor történt a Henry-féle eset. 

Történt fizikai kontaktus, de fejelő mozdulat nem. Ez csupán a nagy feszültségből és az adrenalinból eredt. 

Nincs mentségem, megbocsáthatatlan, sportszerűtlen jelenet volt és hibát követtem el. Hagytam, hogy elragadjon a hév, elvesztettem a tisztánlátásomat, pedig nem jellemző rám az ilyesmi. Elnézést kérek Henrytól, a Leccétől, a Veronától, az olasz közönségtől, a játékvezetőktől, a stábomtól. Nem fejeltem le Henryt” – állította még vasárnap az edző, akit később a játékvezető, és a lefejelt futballistát is piros lappal büntetett. D’Aversa állítása szerint Henry provokálta őt.

A botrányos események után a Verona vezetőedzője, Marco Baroni megbocsájtott D’Aversának.

„Kezet fogtunk, a barátomnak tartom, és tisztában vagyok azzal, hogy vannak feszült pillanatokat, ezeket viszont jól kell kezelni” – nyilatkozta röviden a meccs után.

A klub is elnézést kért, de a szakemberrel már nem volt ennyire elnéző, s hétfőn kirúgta a meggondolatlan alkalmazottját, aki a nyáron érkezett a Lecéhez.

„A Lecce–Verona találkozó végét követő történések miatt a Lecce bejelenti, hogy felmenti Roberto d’Aversa vezetőedzőt kötelességei elvégzése alól” – áll a klub hétfői közleményében. D’Aversa korábban volt a Parma és a Sampdoria edzője is, június óta irányította a Leccét, amely 15. helyen áll a Serie A-ban, egy ponttal a kieső zóna előtt, s az utóbbi öt fordulóban nyeretlen maradt.

A csapatnak égetően szüksége van a pontokra, mivel az előző 12 bajnokiból csak egyet nyert meg. Olasz sajtóhírek szerint Leonardo Semplicivel fejezheti be a szezont a kiesés elől menekülő dél-olasz együttes. Az 56 éves mester legutóbb a Speziát irányította, de 2023 nyarán távozott onnan.

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 23:02
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­­ö­g­ö­­­s­ ­l­­á­­­n­­­y­­o­­­k­­ ­v­á­­­r­­­n­a­­­k­­­ ­­­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!