Megtiszteltetés a Fradit szolgálni – Hajnal Tamás a Mandinernek

2024. március 27. 22:30

Érezhető, hogy neves európai kluboktól is tiszteletet kapunk – mondja a Ferencvárosi Torna Club sportigazgatója. Hajnal Tamás a személyes motivációja mellett a klub felemelkedéséről és a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságról is beszélt.

2024. március 27. 22:30
null
Szabó Péter

Nyitókép: Mandiner-archív

Ferencvárosi nevelésű, 59-szeres válogatott középpályás, aki tizenhét évet töltött külföldön, java részét a német első osztályú bajnokságban. Német bajnoki címet és szuperkupát ünnepelhetett a Jürgen Klopp vezette Borussia Dortmunddal, kupagyőztes lett a Schalkéval. A magyar válogatottban tíz éven át volt meghatározó játékos. 2015-ben azzal a szándékkal tért haza, hogy a Ferencvárossal is felérjen a csúcsra. Sikerült neki, majd 2018 nyarán bejelentette visszavonulását, és a labdarúgócsapat koordinátora, majd sportigazgatója lett. A csapat azóta letaszíthatatlan az NB I.-es trónról, és a nemzetközi kupák csoportkörébe is bebetonozta magát. A szakmai sikerek egyik letéteményese Hajnal Tamás.

Mennyire vált könnyen a játékosból sportigazgató?
A pályán zajló események mellett mindig is érdekelt a labdarúgás pályán kívüli része. Az edzőszakma rendkívül összetett tudomány, ezért is végeztem el a prolicences edzői képzést. És talán ennél is jobban foglalkoztat a háttérben zajló folyamatok kombinációja, az érdekel igazán, milyen komplex hatással lehet a menedzsment a klub működésére. Németországban megfogott a klubok működésének struktúrája, Dortmundban, Stuttgartban és Karlsruhéban is láttam, milyen egységes hármasként kell működnie az elnöknek, a sportigazgatónak és a vezetőedzőnek. Már akkoriban foglalkoztattak ezek a hatások, és vonzóvá tették a sportigazgatói kihívást.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!