A Jobbik nem őszinte szervezet

2009. november 09. 09:39

Magyar Fórum-interjú a Jobbik őszinteségéről és proletár indíttatásáról. Aki kérdez: Győri Béla, aki válaszol: Pozsgay Imre.

2009. november 09. 09:39

„– Az a baj, hogy ezek valamennyien másról beszélnek, és mást csinálnak.

– Nem őszinte szervezet a Jobbik az én felfogásom szerint. Az őszinteség hiánya a választás után fog igazán nagy csalódást okozni a társadalomnak. Remélem, hogy addig is kiderül róluk egy s más, és az emberek rájönnek, hogy az elégedetlenségüket nem jelszavakhoz, hanem programokhoz kell kötni.

– Csodálkozva tapasztaltam, mert megszámoltuk, hogy maga a Népszabadság több mint 300 alkalommal foglalkozott a Jobbikkal, kicsit dorgálta, de inkább népszerűsítette, állandó jelenlétben tartotta őket. És ezt teszik a televíziók is és soha nem kérdezik meg, honnan ez a rengeteg pénz a buszokra, óriásplakátokra, vagy miből utaznak, bérelnek színházakat?

– Azt hiszem, hogy a társadalmi tájékozatlanságot használják ki. Döbbenetes az összjáték. Én aggasztónak látom ezt a fajta kibontakozást. Ugyanis az én reményeim ahhoz kapcsolódnak, hogy lesz egy olyan fajsúlyos és becsületes politikai erő, amelyik az alkotmányozás erejével is bír és a társadalmat mind a közjogi, mind a gazdaság szempontjából a megfelelő irányba tudja vinni ekkora pusztítás után, amelynek, ha igaz, a vége felé járunk, remélem..”


Pozsgay Imre: A Jobbik nem őszinte szervezet (Magyar Fórum)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cavinton
2009. november 10. 11:45
feliffey, tevevanegypupu: rá volt bízva, hogy kimondja: népfelkelés. Nem kellett hozzá bátorság, mert akkor már ez volt a trend, valakinek ki kellett mondani, és várni hozzá a tapsot.
tevevanegypupu
2009. november 10. 09:06
Az mszmp elleni feltetlenul hiteles, akarmennyire is szidjak es komcsizzak. Akkor kimondani, hogy 1956 nepfelkeles volt, ahhoz nagy batorsag kellett. A fiatalok nem tudjak es mar nem ertik (szerencsere). Hogy a Jobbik ellen mennyire hiteles, az majd csak akkor fog kiderulni, ha a Jobbik bekerul a Parlamentbe.
sunázó
2009. november 09. 23:37
Amikor Pozsgay két évtizede, egy kora tavaszi szombat délután a 168 óra című Kossuth rádiós magazinműsorban kimondta: '56 népfelkelés volt... Nos, onnan számítjuk a "rendszerváltás"-t. Megállt az országban az ütő. Most meg ez a szerencsétlenül gügyögős nagypapa a Jobbik ellen agitál. Két évtizede az MSzMP ellen tette ezt. Tisztelt nagyérdemű! Melyik a hiteles?
sunázó
2009. november 09. 23:25
Szarháziak! A Jobbik nincs bent a Parlamentben. Tudtátok? Akkor miért fostok tőle? Akinek nem inge...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!