Mi tehetünk a militáns iszlámról

2009. december 08. 12:35

Egy dolog a Pápa kinyilatkoztatása az óvszerhasználat tilalmáról és egy másik dolog, hogy két német katolikus fiú óvszerrel védekezik egyéjszakás kalandjuk során.

2009. december 08. 12:35
A keresztény vallás kezdetektől fogva ismerte az egyház és állam szétválasztását? Nekem rémlik valami az invesztitúra-harcokról. A keresztény vallás nem akarta megtéríteni a pogányokat? Nekem rémlik valami István intelmeiről, de mintha lett volna valami inkvizíció is mifelénk. A kereszténység nem buzdított harcra a "hitetlenek" ellen? Nemrég hallottam valami keresztesekről. A kereszténység ismeri a kisebbségi és politikai jogokat? Én eddig azt hittem, a Pápa szerint a homoszexualitás súlyos bűn és tilos óvszert használni, hogy az eutanázia nevű szörnyűségről ne is ejtsek szót.

A kereszténység ismeri a kételyt, a szabadságot? Galileinek vagy a dél-amerikai őslakosoknak lehet, hogy ennél árnyaltabb lenne a véleményük, ha megkérdezhetnénk őket minderről.

Az iszlám semmivel sem maradibb, agresszívebb, elnyomóbb, mint a kereszténység vagy akár a zsidóság. A liberális demokráciák nem véletlenül tekintik egyik legfontosabb bástyájuknak a szekularizációt - a bármilyen Istenre hivatkozó szabályok és tettek elég fájdalmat és kárt okoztak a kontinensen ahhoz, hogy megtanuljuk a leckét. De liberális demokrataként tudjuk azt is, hogy egy dolog a Pápa kinyilatkoztatása az óvszerhasználat tilalmáról és egy másik dolog, hogy két német katolikus fiú óvszerrel védekezik egyéjszakás kalandjuk során.


Léderer András: Mi tehetünk a militáns iszlámról (Hírszerző)

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemhivo
2009. december 09. 07:26
Az a baj, hogy a keleti despotizmus a KÉTELKEDŐ, individualista embereknek még az irmagját is kiírtotta...nem vagyok genetikus, de tartok tőle, hogy ha ilyen gén létezik, akkor az, ezekből a kegyetlen elnyomás alatt élő emberekből tökéletesen hiányzik.. A korán jó előre bebiztosította magát az "elhajlóktól"... Az iszlamizmust "megérteni" kívánók nem értenek semmit sem.. Ezt a vallásháborút nem a nyugat kezdte,... de neki kell megnyernie..
Cavinton
2009. december 09. 00:46
Az iszlámot a nyugat szemellenzővel nézi, nem csoda, hogy az itt szereplő állításoknak még az ellentéte sem igaz.
Übermayer
2009. december 08. 23:11
az iszlám szerint 1430-as évet írjuk most, kb itt is tartanak, de sebaj majd kétszáz év múlva jön a reformáció
Übermayer
2009. december 08. 23:08
Nemhivo: most egyetértünk, asszem a szerző is pár évszázaddal eltévedt a történelem fura időlabirintusában...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!