Nem a szinglik mentik meg Magyarországot

2010. február 24. 15:50

A jó házasság nem csak a boldogság forrása, hanem a túlélésnek is a feltétele. Interjú.

2010. február 24. 15:50
Intézetünk, illetve a KSH is végzett országos felméréseket fiatalok között, s az derült ki, hogy csak 3 százalékuk vállalja tudatosan ezt az életformát. Egyelőre ez még nem tömeges jelenség Magyarországon, bár lehetséges, hogy többen élnek ilyen életformában, mint ahányan beszámolnak erről. Én inkább kényszerszinglikről beszélnék. Éppen a munkahelyeken fellépő magas elvárások, a hihetetlen fokú terheltség okozza a problémákat; aki éjjel-nappal dolgozik, annak nincs igazán lehetősége a jövőjén gondolkodni. Mindennek ellenére ha megkérdezzük a fiatalokat, hetven százalékuk mondja azt, hogy nem lehet az ember igazán boldog akkor, ha nincsen gyereke, és nyolcvan százalékuk összességében a házasságot tartja a legjobb életformának. Bár ma már általános jelenség, hogy először élettársi kapcsolat jön létre, s azt követi majd házasság. Ez a szingli mentalitás még nem vált általánossá, de nagyon komoly a veszélye annak, hogy a jövőben jobban teret nyer, mert a reklámok, a televízió ezt közvetítik. Lehetséges, hogy sokan csak azért vállalják fel ezt a gondolatrendszert, mert ez a trendi, így akarnak igazodni a társasághoz. Amikor pedig a munkatársaik megkérdezik őket, teljesen mást válaszolnak.

Tervezzük, hogy meghonosodjon az iskolákban az a szemlélet, amely a szülői létet mint nagyon értékes hivatást mutatja be a gyerekeknek. Manapság erről semmit sem hallhatnak, legfeljebb szexuális felvilágosításban van részük az iskolában. Pedig nagyon fontos lenne, hogy tudjanak erről. Az Egyesült Államokban született új felmérés eredménye az, hogy azok a férfiak, akik házasságban élnek, 2,6-szer nagyobb valószínűséggel nem haltak meg a vizsgált időszakban. A nők esetében is másfélszeres védettséget jelent a házasság. Tehát a jó házasság maga nem csak a boldogság forrása, hanem a túlélésnek is a feltétele. Intézetünk vizsgálatai is ezt mutatták: különösen a férfiak esetében a gyerekkel való jó kapcsolat a négyszeresére emeli a 69. év túlélésnek a valószínűségét akkor, ha az adatokat az ismert rizikófaktorokkal korrigáljuk. Nem véletlen, hogy ezek egészségvédő faktorok, hiszen egy boldog ember tovább él.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dexter
2010. február 25. 02:57
"...Tervezzük, hogy meghonosodjon az iskolákban az a szemlélet, amely a szülői létet mint nagyon értékes hivatást mutatja be a gyerekeknek..." Iskolában szemléletet mesterségesen meghonosítani!?? Na, asszem ez kegyelemdüfés lesz a házas életformának.
Szenzor
2010. február 24. 20:12
Olvassátok el az egész sikket a MN oldalán. Ilyeneket is ír benne: "A másikhoz idéznünk kell Robert Schumannt. Ahogy mondta: Európa vagy keresztény lesz, vagy el fog pusztulni. Mert a keresztény értékek – a szeretet, a kölcsönös bizalom – a politika számára alapvetőek lennének. Ha ezeket az értékeket nem tudjuk visszanyerni, akkor hosszú távon az úgynevezett társadalmi tőke olyan mértékben erodálódik Magyarországon, amelynek ma még beláthatatlanok a következményei. " Ehhez képest a TWÁ nevű manipulátor azt fejtegeti, h a keresztény kultúra megőrzése és kiemelt szinten kezelése Európában gátja a fejlődésnek. Ostoba propagandistája lett egy fostalicskának.
Szenzor
2010. február 24. 19:24
A probléma jóval nagyobb, mint a holokauszt tagadás, vagy a kereszténykurzussal riogatás (TWÁ). http://malacnews.freeblog.hu/archives/2010/02/17/Demografia_tabuk_nelkul/
tevevanegypupu
2010. február 24. 19:00
Az az erzesem, hogy a szingli hordakbol nagyon sokan nagyon szivesen ferjhez mennenek, csak eppen nincs megfelelo ferfiu, aki oltar ele vezetne oket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!