A tiszta ész alkonya

2010. április 02. 10:17

Minden ember halandó, Szókratész ember, tehát Szókratész halandó. Egyszerű, ugye? Menjünk tovább.

2010. április 02. 10:17
„Minden ember halandó, Szókratész ember, tehát Szókratész halandó. Minden halandó meghal, minden ember halandó, tehát minden ember meghal. Egyszerű, ugye? Menjünk tovább. Minden mozdony fütyül, Szókratész fütyül, tehát Szókratész mozdony. Ajjaj, baj van. Valami nem stimmel a gondolatmenetben. Valami nem oké. Hiba csúszott kristálytiszta logikánkba. De ha az a célunk, hogy bebizonyítsuk, hogy Szókratész mozdony, akkor minden rendben van, főleg, ha olyanoknak magyarázunk, akik szerint Szókratész mozdony.

Valami ilyesmi folyik rengeteg publikáló újságíró, szakértő, kampányfőnök fejében. Ha van egy adott embertömeg, aki irtózatosan fél a priori Orbán Viktortól, akkor elég annyit mondanunk: minden náci jobboldali, Orbán Viktor jobboldali, tehát Orbán Viktor náci. És máris a gatyájába szart az a minimális szavazómennyiség, akit ezzel meg lehet fogni. Szar helyzetben vagyunk? Riogassunk nácikkal meg holokauszttagadással, mossuk össze a tévéreklámban Orbán Viktort és a radikális jobboldalt, aztán dőljünk hátra. Hiszen logikus, hogy meg kell védeni a demokrácia rendjét egy ilyen horthysta csőcseléktől, nem?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. április 03. 09:26
A szillogizmusok sokasága helyett, inkább a választókra vonatkozó szociológiai kutatásokra kellene hívatkozni. De akár hogyan okoskodnak egyesek, a szocik hazugságra, korrupcióra, erkölcstelenségre alapozott politikáját, kormányzását a választók cunamija fogja elsöpörni már az első fordulóban.
Kettes
2010. április 02. 18:36
Rengeteg publikáló újságíró, szakértő, kampányfőnök utálja a nácikat. Rengeteg publikáló újságíró, szakértő, kampányfőnök utálja Orbán Viktort. Tehát rengeteg publikáló újságíró, szakértő, kampányfőnök nácinak tartja Orbán Viktort. Ez meg a cikk kristálytiszta logikája. Mondjatok már rengeteg publikáló újságírót, szakértőt, kampányfőnököt, akik szerint Orbán náci lenne.
jónapotkérem
2010. április 02. 13:14
szóval a szókaresz csávó az egy hagyma, viszont a krumpli nem fütyűl, mer' a kapa megmondta a csávónak, hogy ne fütyüljön, tehát orbán viktor egy szar szemét alak és részhalmaza a saurus gyurkának, aki zsidó. és/vagy náci.
crm114
2010. április 02. 13:05
Összességében illedelmes egyrésztmásrészt poszt, Babarczy Eszter írt ilyeneket 2006 körül a feltétlenül szükséges új kiegyezés és magasfokon fejlett vitakultúra érdekében, a csúnya-csúnya megosztottság ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!