Mikor van a húsvét?

2010. május 21. 07:21

Megdöbbentő volt a felismerés, hogy a magyar sajtó egyetlen területe él és virágzik igazán.

2010. május 21. 07:21
„Ma a Balatonfüredre száműzött konferencián, a Media Hungaryn voltam, ahol rögtön bele is csöppentem egy rendkívül érdekes beszélgetésbe. A panel a bulvár szerepéről szólt, s természetesen nem kerülhette meg a politika és a bulvár kapcsolatát sem. Ómolnár Miklós, a Story magazin főszerkesztője (nem mellékesen volt kisgazda politikus) számos érdeklődő előtt meglepő nyíltsággal mesélt el két tanulságos történetet.

Az egyik tizenegy évvel ezelőtt történt, 1999-ben a horvát titkosszolgálathoz közel álló ember kínált eladásra képeket Orbán Viktor ottani nyaralásáról a lapnak, amelyek megjelentetéséről az akkori miniszterelnök és környezete csak az újságból értesülhetett. A másik eset már 2010-es, ekkor Orbán és családja Ómolnár elbeszélése szerint arra is hajlandó volt, hogy kizárólag a lap és az abban való szereplés kedvéért egy héttel a normál időpont előtt »eljátsszák« az ünnepet, amelynek képeit így volt idő gondosan kiválogatni a lap húsvétra időzített számához. Szemben a korábbi esettel most mindenki jól járt – sugallta a főszerkesztő, én meg hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy örüljek ennek a profi médiahasználatnak, vagy inkább aggódni kezdjek a valóság kreatív kezelése miatt.

Később újságírók és kommunikációs szakemberek társaságában a minőségi újságírás problémáiról beszélgettünk, többek között a színvonal csökkenéséről, a bulvárosodásról és a szakmaiság leértékelődéséről. Sok minden felmerült, az olvasók és a politikai szereplők igényeihez való alkalmazkodás, a minőségi szempontok háttérbe szorulása, a piac szegmentálódása. Megdöbbentő volt a felismerés, hogy a magyar sajtó egyetlen területe él és virágzik igazán, ráadásul végzi saját mércéjéhez képest professzionálisan a munkáját: igen, a bulvár.” 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drienovác
2010. május 21. 13:02
úgy látszik, ma mindenki az időn lovagol, a bolgár is ezt tette a népszagában, csak ő a naptárral szórakozott na ne röhögtessen már, hogy ne lett volna ilyen - amikor az "élő gyurcsány riport" ment, gy elvtárs pontosan egy földrésszel volt már odébb... egyénként meg mit csodálkozik, gondolom, a húsvét ünnepnap, még a boltok is zárva, amikor a stáb nem dolgozik, egész nap a bemondókon kívül csak konzerveznek a tv-k, kivéve, akik helyi népszokásokkal múlatják az időt az meg mégis durva lenne, ha műholdas adás lenne mondjuk alcsútról a zorbánhúsvétról, akkor meg azon lovagolnának a kollégák ezerrel megint kezdődik, ha van rajta sapka, az a baj, ha nincs, akkor meg az, gy elvtárséknak meg mindent szabad, sőt, bármit is tettek, az demokratikus volt és igazoltan antifasiszta azér ez fura, hogy egyszerre jut eszébe a töröknek is meg a bolgárnak is valami idővel kapcsolatos dolog, még ha más témában is pont, mintha lenne egy közös témafüzetük, ami alapján írogatnak necces ez a független szakértőség, sose hittem benne igazán, de most még a meg nem lévő hitem is megrendült- pont olyan, mintha a baráti kommunikátorok összejönnének időnként, és egyeztetnék az óráikat... mint a múltkor a paul lendvai féle találkozó, aminek meg is lett az eredménye, utána hirtelen az északi sarkkör és a die welt össztüzet nyitott zorbánra meg a magyar fasisztákra....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!