Sólyom komoly kritikát érdemel

2010. augusztus 06. 21:00

A demokratikus rend védelme érdekében már a Magyar Gárda megalakulásakor tiltakoznia kellett volna. Nem tette meg, véleményem szerint nem azért, mert nem látta, hogy mi lesz ebből, hanem, mert nem érezte fontosnak, hogy fellépjen ellene.

2010. augusztus 06. 21:00
„Sólyom László lényegesen jobb köztársasági elnök volt, mint bármelyik, 2005-ben felmerült jelölt lett volna. Most is jobb elnök lenne, mint amilyen Schmitt Pál lesz. Komolyan elkötelezte magát az 1989-1990-es alkotmányos rend mellett, melynek kialakításában, megerősítésében maga is részt vett. Pontosan ez az oka, hogy idén már nem lehetett a Fidesz jelöltje. (...)

Alapvetően két feladata volt, az egyik a nemzet egységének megteremtése, a másik az állam demokratikus rendje feletti őrködés. Ami az első feladatot illeti, komoly kritikát érdemel. A romagyilkosságok idején túl későn szólalt meg, a melegfelvonulást ért erőszak ügyében pedig egyáltalán nem tartotta fontosnak, hogy kifejezze az együttérzését. Pedig egy köztársasági elnöknek valamennyi kisebbséget a védelmébe kell vennie. A demokratikus rend védelme érdekében már a Magyar Gárda megalakulásakor tiltakoznia kellett volna. Nem tette meg, véleményem szerint nem azért, mert nem látta, hogy mi lesz ebből, hanem, mert nem érezte fontosnak, hogy fellépjen ellene.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2010. augusztus 07. 17:43
Erős rendőrség kell, nem gárdák! De azért megjegyzem, a rendőrség életét és tekintélyét nem a Magyar Gárda tette tönkre, hanem az elhatalmasodó /megélhetési/ bünözés . Azoknak a gyilkosságoknak a számszerüsitése- a vidéki lakosság ellen követték el- sajnos hiányzik, pedig a cigányok elleni merényletek számával nem ártana összevetni. Az unokámat a balatoni vcnaton rabolták ki kissé barna emberek késsel fenyegetve. /Rendőrségi feljelentés történt, a helyszinen senki nem mert segiteni!/
pierre bayle
2010. augusztus 07. 14:44
100%-ig egyetértek Halmaival.
atila68
2010. augusztus 07. 11:41
"a Magyar Gárda megalakulásakor tiltakoznia kellett volna ... nem azért, mert nem látta, hogy mi lesz ebből" Miért mi lett?
sine ira et studio
2010. augusztus 07. 10:39
"Sólyom komoly kritikát érdemel, de akkor is jobb lenne, mint ami most van, ennél minden jobb lenne, mert vége a demokráciának, brühühü. Sólyom ezért is a hibás, nem mi, brühühü." Na , ha ennyit ír a szerző, akkor sok papírt és festéket spórolt volna meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!