A mi autóink

2010. szeptember 24. 11:50

A második Orbán-kormány egy hét alatt két jelentős autóipari beruházás bejelentésével, úgy látszik, új pályára állítja a hazai gépipart.

2010. szeptember 24. 11:50

„Míg Szovákia iparát a béka feneke alól a zenitre katapultálta a néhány autóipari óriásberuházás, Kóka Jánosnak csupán az energiazabáló és kevés hozzáadott értéket produkáló gumiabroncsgyárat sikerült Magyarországra csábítania. Igaz, annak aztán megadtuk az árát: nemcsak az állami támogatásként közvetlenül kifizetett tízmilliárdokban, hanem többek közt a hosszú évekig sehonnan sehova sem vezető M6-os autópálya megépítésében.

A második Orbán-kormány egy hét alatt két jelentős autóipari beruházás bejelentésével, úgy látszik, új pályára állítja a hazai gépipart. Az a kormány, amely egymillió új munkahely létrehozását ígérte a választóknak, rövid idő alatt több ezerrel növelte a honi munkaerőpiac méretét. De ennél többről is szó van itt. Az autóipar olyan stratégiai ágazat, amely képes magával húzni a teljes gazdaságot. A mi autóink – a jövőnk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. szeptember 25. 07:22
Az I-re feltenni a pontot, az sem piskóta, de semmít nem tudunk a biznisz megszerzéséről, úgy-hogy erről kár ányázkodni. Meg az is tény, hogy a libsik tették tönkre az oszágot, miközben a saját zsebeiket degeszre tömték, mint a kövér disznók az Állatfarm c. regnyben.
csak én
2010. szeptember 24. 21:11
Hol a sok anyázós, komcsizós, akasztózós okos fasz???? Mondom nem fizet a Vegyépszer! Nem kapták meg az alvállalkozók a pénzüket aminek hétfőn lejárt a határideje -mellesleg 60 banki nap várakozás után! És ezzel az építkezéssel is kampányolnak! Most miért nem anyáztok? Most nem kellene lecsukni senkit???
csak én
2010. szeptember 24. 20:39
Asszongya: a sehova sem vezető M6! Mivan??? És a remekbe szabott M9? Tudja valaki mekkora a forgalom rajta? Piszkosul kellett... A Vegyépszernek, meg a Mahídnak. Azoké most a folytatás is, de ugyanúgy nem fizetnek mint a Bajnai a libákért! Csak nekik szabad. Vagy nem? Vagy szart a fossal?
Szigetvári Viktor
2010. szeptember 24. 14:42
azért ez ennyire nem bonyolult, érdeme az Orbán kormánynak, hogy sikeresen fejezte be a tárgyalásokat, meg tudta őrizni a titkot és csak akkor szivárgott már a bejelentés tárgya, amikor nemzetközi oldalról is jöttek a hírek a döntésről. a jelentkezés még az előző előtti kormány idején történt, a tágyalások az előző alatt intenzívebbé váltak, megtörténtek bizonyos logisztikai előkészítések, majd pedig mindenki célba ért. nyilván futottunk versenyt más országokkal, más helyekkel, de ez alapvetően a helyi önkormányzat és a mindenkori kormány sikere. 100 nap alatt ilyen döntés nincs, de hogy 100 nap alatt is volt vele munka, az biztos. és jó, hogy sikerült.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!