Az új Quimby-albumon nincs nagy sláger

2010. december 23. 11:03

Ha jól megyünk az úton, akkor kipróbálunk mindenfajta mellékutakat, és mindig visszatérünk a főcsapásra. Interjú.

2010. december 23. 11:03

Keres a zenekar új irányt, vagy inkább megmarad annál a zenei világnál, ami a Kilégzéssel új sikerekhez vitte a zenekart?

Nem tudatos módon keressük ezeket a fonalakat, hanem a kísérletezés, a születés izgalma érdekel minket, és magunkat is szeretjük meglepni. Ezen a lemezen ugyanannyira érezhetőek a gyökerek, mint az újfajta irányok. Ha jól megyünk az úton, akkor kipróbálunk mindenfajta mellékutakat, és mindig visszatérünk a főcsapásra. A bevált vagy szerethető pillanatainkat, hangulatainkat visszük tovább a hátizsákban egész régről. Van egy lyukas vödrünk is, amelyből szórjuk ki azokat a dolgokat, amelyek egy-egy kísérlet melléktermékei voltak. Így érlelődik és rakódik össze egy újfajta világ, ami soha nem nélkülözi a gyökereket. Most is vannak az új lemezen olyan dalok, amelyek nagyon régről felismerhetőek. Esszenciájában ez egy átfogó lemez. Annak is bejöhet, aki a régi dalainkat szereti, az is találhat rajta kedvencet, aki az újabbakat. A régi-új kettőssége látszik a Kicsi országon. (...)

A zenekar honlapján Quimby-cipők prototípusát mutatták be.

Már bögréken is gondolkodunk, és egyéb dolgokon. A merchandise nálunk minimálisra van szűkítve. Néha csináltunk pár pólót, de nem lihegtük túl a dolgokat. A cipő úgy jött, hogy van egy nagyon kedves iparművész, aki ezzel foglalkozik és profi, egyedi bőrcipőket készít. Ő keresett meg minket. Azzal támogatjuk őt, hogy mellé adjuk a nevünket. A márka neve a Not Twelve, tehát nincs egy tucat: minden cipőből csak 11 darabot készít. Bárki tervezhet lábbelit, ha jól sikerült és elad belőle tízet, akkor a tizenegyedik ingyen az övé, tehát nagyon jól áll a dolgokhoz. Abban a globális világban, ahol a nagytőke, monopol nagyvállalatok és mogul márkák működnek, számunkra szimpatikus, hogy egy egyedi, kis léptékű mesterembert tudunk támogatni. Úgy éreztük, hogy ez illik a zenekar imidzséhez, és ebből egy hasznos együttműködés is kialakulhat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ultima Ratio
2010. december 23. 12:32
Valóban jó lett az új album, de egy dolog nagyon bántja rajta a fülemet: Kiss Tibi miért énekel angolul, ha nem tud? Sosem voltak túl jók az angol számaik, de Livius kiejtése legalább elfogadható, Tibié viszont kritikán aluli.
marko11
2010. december 23. 11:32
"Abban a globális világban, ahol a nagytőke, monopol nagyvállalatok és mogul márkák működnek, számunkra szimpatikus, hogy egy egyedi, kis léptékű mesterembert tudunk támogatni. " Nem csak remek zenészek, de okos fiúk is! Egyébként sem hiszek a "buta, jellemtelen, DE azért nagy művész" kategóriában! (Mondjak példákat?) Hiszek viszont az "okos, tisztességes ÉS nagy művész" kategóriában!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!