Szíj Melinda kinőtte a kardigánját

2010. december 11. 14:20

Iszonyú későn vették azt észre: Szíj Melinda nem alkalmas arra, hogy a csatorna egyetlen emblematikus műsorának arca legyen.

2010. december 11. 14:20

„Aki követte a Megasztár műsorát, tudta, hogy nem lehet kérdéses, a zsűri a megmaradt két versenyzőből  a nagyváradi Tolvai Renátát rendeli Kökény döntőbeli ellenfeléül, és ezzel véget vet a harmadik versenyző, Szíj Melinda menetelésének. Aki követte a műsort és figyelte a bulvármédiát is, valószínűleg annak ellenére nem volt meglepve, hogy Sz.M. sokáig a verseny toronymagas esélyese volt, és ha hihetünk a csatorna által folyamatos publikált szavazati arányoknak, még a tegnapi műsor kétharmadánál is látszólag legyőzhetetlenül vezetett.

Hogy mi történt pontosan, természetesen sosem fogjuk megtudni, de nem is ez a lényeges kérdés. Hanem a látszat.

A kereskedelmi média terméke a módosított valóság. Teljes mértékben érthető dolog, hogy egy országos kereskedelmi csatorna egy rengeteg pénzből készített, számára kiemelt jelentőséggel bíró műsor esetében nem szeretné a véletlenre bízni, hogyan alakul a sztori. Ne legyünk álszentek: egy egész kereskedelmi tévés évadot átölelő, a csatorna teljes műsorstruktúráját átszövő tehetségkutató nem sokban különbözhet egy szappanoperától. A csatorna szempontjából az a jó, ha a „cselekmény” fordulatos, hétről hétre maradnak olyanok, akik valami oknál fogva érdekesek. És az is nagyon fontos, hogy ki nyer: nyilván a józan ész azt diktálja, hogy olyan személyiség legyen, akit a tévé aztán jól tud használni a későbbiekben is. 

A Tv2-nek az elmúlt fél évben számtalan eszköz állt rendelkezésére, hogy befolyásolja azt, milyen karakter nyerje majd meg a Megasztár 5. évadát. Ők castingolnak, ők választanak számot a versenyzőknek, ők hangszerelnek, ők tervezik a koreográfiát, ők öltöztetnek, ők világítanak és mindenek felett: ők alakítják a szabályokat, nekik vannak médiabartereik, övék a kamera, ők vágnak és ők szerkesztenek. A versenyzőket szerződés köti, nyilván jól kitalált szerződés: azt csinálnak, amit a Tv2 akar. Pont.

Az van, hogy a Tv2 csúnyán elaludt. Egyszerűen iszonyú későn vették azt észre, ami pedig már látszott egy ideje, hogy Sz.M. nem alkalmas arra, hogy a csatorna gyakorlatilag egyetlen emblematikus műsorának arca, szimbóluma legyen. Vagy az is lehet – gyakori hiba újságíróknál is – hogy egyszerűen túlzottan is beleszerettek az „utcán talált” történetbe, a széphangú szerencsétlenbe, a magyar Susan Boyle-ba (Jaj!). Egészen múlt péntekig tarthatott ez a szerelem, amikor Sz.M. élő adásban azt találta mondani, hogy ő szégyelli magát azért, hogy ő jutott toronymagasan tovább és nem a nála jobb énekesek. Szinte látom magam előtt, ahogy az illetékesek szeméről hirtelen lehullott a fátyol, ahogy órákkal később összeült a válságstáb, ahogy eldöntötték: Szíj Melindának márpedig mennie kell!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hartnesz
2010. december 13. 09:13
És Melinda is szűz?
komka
2010. december 12. 21:53
Én nem néztem a Megasztárt, de kikapcsolódás képpen mutatok egy linket. Felvidéken, Szepsiben készítették. Egyszerű dalocska, magyarok írták és magyarul adják elő. A Megasztár után egy valódi felüdülés. http://www.youtube.com/watch?v=xdjFqZLcf_o&feature=player_embedded
trendo
2010. december 12. 16:26
Szíj Melinda, széplelkű dívánk, verseket és érzelemteli lírai prózát is ír, Hóvirág nick-name alatt egy költői fórumon. Ízelítőként egy opus: Kicsiny szobád békességén Harsány fénnyel ütött rajt` Derengő hajnal soha be nem gyógyuló szeme, a jóp(r)ofán-játékmester óramutató. Pihékkel rebbent képzelet nyomán Szemedből dörzsölt éjsziporkák ágyadra pottyanva eszméletre tértek S kuporgatva megmaradt félálmaid takaród magukra húzták Kispapucsod mialatt lábra kapott Lappangó rongybabám, a mindkét szemére vak késztetés leszólított. S én kötélnek álltam sarokba Kapva sürgető szaván. Útnak eredtél. Rongybabámat görcsösen fogva lehúztam rólad takaród. S kuporgatva megmaradt félálmaid mint levegőbe beszélt ocsúszavak Ártatlan szemeden árpának hűlve maradtak. Árnyéknak mögém kerülve elköszöntél Most ősz cserepes szájából dohánylevél lóg: feled-tél ...Belőle íztelen könnyeket sodrok. Majd, majd este - talán... Halkan beteszed az ajtót ...s helyükre billennek az álmok: - a jóramutatók.
Trükkök Százai...
2010. december 11. 23:02
Unalmamban megnéztem,miket irkál Magna Anyó...Hát dobtam egy hátast:D "ÜGYNÖK LESI, MIT ÍROK ÉN A BLOGOMBA FEL LETTEM JELENTVE AZ INKVIZÍCIÓBA NEM BÁNJA AZ INTER A CSÚF SZAVAKAT BÜNTETI CSAK AZT, KI MEGMONDJA AZ IGAZAT " (magnamater) (az asszony összegömbölyödött a röhögéstől,mint egy süni:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!