Bagoly mondja Verébnek

2011. március 04. 10:14

Ha a sajtószabadság irigyelt hazájában a Fehér Ház vagy a külügyminisztérium csak úgy tollba mondhat egy vezércikket, akkor máris kevésbé aggódom a magyar újságírók függetlenségéért.

2011. március 04. 10:14

„»Orbán urat választás elé kell állítani: vagy megfékezi hatalmának koncentrációját és módosítja a médiatörvényt, vagy abban a megaláztatásban lesz része, hogy az Európai Unió és az Egyesült Államok bojkottálja az ő csúcsértekezletét.«
 
E hadüzenettel felérő mondatra Aczél Endre hívta fel a figyelmet a múlt heti Élet és Irodalomban. A hazai külpolitikai újságírás mindig jól informált vezéralakja a tavaly év végi Washington Post vezércikkéből ollózta az idézetet. Ezzel támasztja alá azt a híresztelést, mely szerint uniós elnökségünk főrendezvényétől, a május végi EU-csúcstól, és ezzel együtt Hillary Clinton amerikai külügyminiszter látogatásától - a hivatalos magyarázat ellenére - nem időpont-egyeztetési nehézségek miatt estünk el. Hanem mert a magyar kormány úgymond lábbal tiporja a sajtószabadságot, és, megint csak úgymond, központi irányítás alá akarja vetni a médiát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bmucsai
2011. március 04. 15:26
Ha már tapossák a sajtó szabadságot, nem lehetne e acsádit is esetleg.... Nagyon únom már!
Kirke70
2011. március 04. 13:39
Ez sajnos nem dicsőség a Fidesznek inkább szégyen, lassan elérik azt, hogy hazánkat sehol nem tartják majd számon. Lehet ennek örülni, és mondogatni, hogy jól megmondtuk a nyugatnak és mi ugyan már nem fekszünk le nekik. Csak akkor is mindenki ilyen lelkes lesz ha netán csökkenek az Uniós támogatások, vagy esetleg a turisták szemében már nem leszünk olyan ország ahová érdemes menni, vagy nem jönnek hazánkba befektetők?? Tudom a sok okos szerint nincs nekünk rájuk szükségünk, majd a Fidesz megoldja... Hát az eddigi megoldási kísérletek elég szánalmasak és csak maguknak kedveznek, egyre nő a szegények rétege akik a mindennapi megélhetésért küzdenek, de gondolom a bősz fideszesek szerint ez így jó és így helyes, vagy egyértelműen ezért is a szocik a zsidok a cigányok stb a hibásak, mindenki hibás csak a fidesz nem, az szent és sérthetetlen! Ideje lesz ha az emberek kicsit gondolkodnak is, nem csak demagóg szövegeket hallgatnak és hangoztatnak.
várúr
2011. március 04. 13:36
Ugyan ugyan... Még az USA-ban sem a Washington Post irányítja a külpolitikát. Ott sem, ahol legálisan lehet holdbeli és marsi telkeket árulni a hiszékenyeknek. Acsády szokásos agit.prop. cikkecskéjéből csak azt felejtette ki, hogy a csúcstalálkozót magyar kérésre halasztották és hogy az őszi randevún Orbán társelnök lesz. Innen kezdve értelmetlen a halasztásba bármit belemagyarázni. Clinton néni meg oda repül, ahová akar. Széles magyar-lengyel tömegek feltehetően nem hiányolják, se Gödöllőn, se Varsóban.
Öreg cápa
2011. március 04. 12:35
Nem tudom, hogy fogom túlélni, ha Clintonné nem jön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!