Orosz- és Amerika-ellenesek Horthy mai követői

2011. április 09. 15:04

Manapság Budapesten sokfrontos harcot vívnak Horthy mostani követői, ennek része az emlékművek és az utcanevek ellen indított támadás.

2011. április 09. 15:04
„Krausz Tamás cikket írt a Népszabadságban A szovjet emlékmű mint ellenség címmel. Kritizálja Tarlós főpolgármestert, aki szerint nem rossz ötlet a Szabadság téri szovjet emlékmű áthelyezése.
 
Krausz szerint a felvetés oroszellenes, szerintem nyíltan Amerika-ellenes, és tiltakozást is kiválthat az Egyesült Államokban. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke közben hadat üzent a Roosevelt tér nevének, elvégre Franklin Delano Roosevelt amerikai elnök a Szovjetunió szövetségese volt a fasizmus elleni harcban, az ő neve sem maradhat.
 
A Horthy rezsim 1941. június 27-én hadat üzent a Szovjetuniónak, nem sokkal később, 1941. december 12-én pedig az Egyesült Államoknak. Ugyanez az irracionalitás ismétlődik meg manapság Budapesten: sokfrontos harcot vívnak Horthy mostani követői, ennek része az emlékművek és az utcanevek ellen indított támadás.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hurkagyurka
2011. április 10. 18:20
Azért erről se feledkezzünk meg, még akkor sem, ha Ráday Mihály úrnak soha sem jutott eszébe. http://www.youtube.com/watch?v=EMb_NjwNg7o&feature=related http://hu.wikipedia.org/wiki/Nagy-Magyarorsz%C3%A1g-eml%C3%A9km%C5%B1 http://www.youtube.com/watch?v=Pf0zNjijD1A
Panzergeneral
2011. április 10. 11:42
a sok peszudótörténész a galambdúcból egyett felejt el: Budapestet és Magyarországot nem felszabaditották, hanem megszállták! És ez nem valami horthyfasiszta-nyilasbérenc állitás, hanem maga a Grúz tömeggyilkos szava! Ugyanis az emlékérem, melyet kiadtak nem "Budapest felszabaditását" viseli, hanem "Budapest megszállását"! Nagyot is nézett Sztálin, amikor Rákosi felszabaditásró kezdett beszélni. Aztán persze ráhagyta: ha nektek ez kell, hát legyen...
Best retards
2011. április 10. 10:20
Roosevelt tér helyett talan az Arthur ("Bomber") Harris még hitelesebb lenne. Esetleg egy szép átkeresztelési ünnepség keretében Trottyos Gáspár Miklós és Krausz Berija Tamás tarthatna szép ünnepi beszédet a budapesti lakosság örök hálája jeléül, amiért kis sávokat borotváltak ki a horthyfasisztareakciósnemhaladó budapesti kerületekből a Lancaster es B24-es demokraciaterjesztő készülékekek segítségével. Mondjuk Krausz azert kiemelhetné a beszédben, hogy a 45 februari szovjet jócselekedethez képest eltörpül az angolszász jótett.
Juggernaut
2011. április 10. 09:16
"Krausz szerint a felvetés oroszellenes, szerintem nyíltan Amerika-ellenes, és tiltakozást is kiválthat az Egyesült Államokban." Szerintem ez a galambdúcos nyíltan fajhülye. A jelenlegi gyarmattartó tiltakozna a volt gyarmattartó emlékműveinek eltávolítása ellen? Bár van ebben az őrültségben rendszer, de a tiltakozással csak elismernék, hogy a két gyarmattartó állam mögött lényegében ugyanaz a hatalom áll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!