Alulról kell megdönteni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét

2011. július 26. 09:36

Le akarod váltani Orbán Viktort? Kezdd odalent.

2011. július 26. 09:36
Ceglédi Zoltán
Hírszerző

„Élcelődtünk itt már a Hírszerzőn nem egy olyan párt-imitátumon (gyakran az SZDSZ romjain nőttek ilyen vadhajtások, de MSZP-szakadároktól kisgazdákon át sokféle kísérlet volt, és sajnos lesz is még), ahol nagyítóval se talált senki nemecseket. Oké, te leszel majd az oktatási miniszter, te viszed majd az agráriumot, igen, te leszel majd a fő integrációs izé – csak épp a szavazót nem láttuk sehol. Az a rész maradt ki, hogy milyen Átlag Lajos fog oda voksolni, sőt, azt megelőzően büszkén megvallani, hogy neki ez a pártja, ez a közössége, ő ezekkel az arcokkal szokott összejárni. Kábé most van vége a távoli, országos politikusok nimbuszának – a politikusi népszerűségi lista éllovasai is olyan alacsony számokat tudnak felmutatni, hogy a kutatók nyugodtan kiadhatnák a felmérést »Kit utálnak kicsit kevésbé?« címmel. Reálisabb lenne. (...)

Le akarod váltani Orbán Viktort? Kezdd odalent. Ma ugyanis még a fideszes önkormányzatoknak sem jut elég pénz (oké, Kósa Lajos és pár kivétel hozható, de a zöm most kezd eszmélni, hogy az őszi narancslendületben kit választott meg polgármesternek), és a Fidesz által uralt megyerendszer, illetve megyei jogú városok előjogai, autonómiája is mennek a levesbe. Nagy lett a kabát: így például a szocialista Toller Lászlóról életében rengeteg rosszat leírtak, de a mai Pécs elképesztően megsínyli elvesztését, az alkalmatlan fideszes utód bénázását. Ahol pedig a közösség ragaszkodott a bevált vezetőhöz (Szeged, Botka László), vagy elzavarta a borzalmas fideszes polgármestert, és helyére egy független jelöltet ültetett (Esztergom, Tétényi Éva), ott a fentről jövő nyírás (pl. Esztergomra szabott alkotmánymódosítás) mellé betársul a cinikus és káros obstrukció. Mondjuk ki: az esztergomi és a szegedi fideszesek a direkt károkozás szándékával dolgoznak saját otthonuk, saját közösségük ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2011. július 26. 21:48
Medgyessyt, Gyurcsányt, Gréczyt és még Ildimamát is alulról döntötték meg.
benőke
2011. július 26. 17:35
Ez a hapsi pont úgy néz ki, mint a norvég ámokfutó!
Jancsipapa
2011. július 26. 17:15
Akarja a fene leváltani! A túlmozgásosékat le akartam váltani és az kipipálva.
Noel
2011. július 26. 16:01
Húzzatok már el a jó .......ba az összes rettegővel együtt. Kérjen valaki különkvótát Szomáliába...nekik.....Kíváncsi vagyok egy is menne é?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!