Gubík László elvesztette szlovák állampolgárságát

2011. augusztus 26. 18:36

Gubík László, az MKP lévai elnöke, a Via Nova ifjúsági szervezet alelnöke már nem szlovák állampolgár.

2011. augusztus 26. 18:36

„A szlovák belügyminisztérium magyar nemzetiségű szóvivője tegnap jelentette be, hogy a szlovák Belügyminisztérium álláspontja szerint az esküd letétele napján elveszítetted szlovák állampolgárságod. Hogy kommentálod a történéseket?

A szlovák alkotmány 5. cikk (2) bekezdése leszögezi, hogy saját akaratán kívül senki nem fosztható meg állampolgárságától, ennek megfelelően továbbra is szlovák állampolgárnak tekintem magam, és önként szlovák állampolgárságomról nem vagyok hajlandó lemondani.

Tetteddel arra akarod buzdítani a felvidéki magyarokat, hogy hozzád hasonlóan vállalják fel magyar állampolgárságukat? Ez akár káros következménnyel is járhat, hiszen a felvidéki magyarok tömegesen veszíthetik el szlovák állampolgárságukat, így az MKP is szavazatokat veszíthet...

Felelősségem teljes tudatában és a jelenlegi szlovák politikai állapotok ismeretében nem kívánhatom, hogy kövessék példámat, és nem buzdíthatom erre a felvidéki magyarokat, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a választójog elvesztésével járna a szlovák állampolgárság elvesztése. Vallom azonban, hogy a magyar nemzettel való azonosulás és egyesülés eme módja a követendő irány a felvidéki magyar közösség és a Kárpát-medence magyar közösségeinek jövője szempontjából.

Hogy viszonyult a pártod a döntéshez?

Berényi Józsefet nem sokkal a bejelentés előtt tájékoztattam, éppen ezért ebből is látszik, hogy nem pártakció volt, hanem egyéni meggyőződésből cselekedtem. A Magyar Koalíció Pártja egyébként erkölcsi és jogi  támogatásáról biztosított.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2011. augusztus 27. 18:05
Az egész eredetkutatásban, gyökérkeresésben és hagyományápolásban én egy igen nagy csapdát látok. Pontosabban, az orrunknál fogva vezetnek minket. Európa egyik legöregebb egységes államaként, mi érdekünk lenne abban, hogy buzgón keressük, honnan jöttünk? Mi értelme lenne ennek? Kicsoda tudna erre kizárólagos és minden oldalról elfogadhatóan bizonyítható választ adni? Nincs az a tudomány, nincs az a képesség. A politika használja csak ki. Kijátsza az ösztönös hovatartozás utáni vágyat. Egyúttal meg is oszt fixen, hiszen a népesség aránya kellően megoszlik. Attól tartok, az egész honfoglalásos bulit arra használják csak, hogy triggereljenek minket valamire, ami miatt eszünkbe sem jut feszegetni, hogy hát, a Többiek, vajon honnan jöttek? És folyamatosan fenntartja azt a látszatot, mintha betolakodók, jogtalan helyfoglalók lennénk. Fenntartja azt a látszatot, mintha fajilag is egy sziget lennénk csupán.
de karatna
2011. augusztus 27. 15:52
"Ami nem jó, még a globalzációnak, a liberalizmusnak sem. Ugyanis az eltérő képességű lehetőségű-mentalitású csoportok együttműködése ezerszer eredményesebb lehet, mint egy 6-7 milliárdos homogén birkamassza együgyű bégetése. Ezt kellene megérteni.2 Ezt a hipotézist maguk a japánok semmisítik meg. A multikulturalizált társadalmak az etnikailag homogén globális csoportok állandóan manipulálható és feszültség alatt tartható érték tévesztett, gyökértelen, rendszerei. A multikulturalizált társadalmakat előszeretettel irányítják az etnikailag, kulturálisan és azonos sorközösségbe tömörülő homogén csoportok.
pityesz74
2011. augusztus 27. 10:37
Így is van. A kecskebaszó Tóthok saját magukkal csesznek ki. Mondjuk ha az összes felvidéki Magyar felvenné az állampolgárságot, és az ökrök a szlovákot elvennék tőlük, akkor teljes joggal kérhetnénk a határmódosítást az ENSZ-től mivel úgy is Magyar állampolgárok lakják a felvidéket. Nha ahhoz mit szólnának a Tóthok?
El Topo
2011. augusztus 27. 10:34
Na, tudtam, hogy valaki el lesz küldve Erec Jiszráelbe!:D:D:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!