Viharzónában

2011. augusztus 30. 09:15

Bajban van az euró, bajban van Európa, és hogy mi, magyarok ne legyünk még nagyobb bajban, folytatnunk kell a szigorú pénzpolitikát.

2011. augusztus 30. 09:15
Jámbor Gyula
MNO

„Európa leszálló ágban van, és ez a következő évtizedben így marad – állapította meg Orbán Viktor. Vagyis az a térség, amelyhez nem egészen tíz éve csatlakoztunk, egyre kevésbé vonzó célpont. Mégsem tehetjük meg, hogy gyökeresen másfelé orientálódunk, hiszen itt élünk Európa kellős közepén. Az EU régebbi tagországai közül többen nagyon eladósodtak. Ez a folyamat még erősödött is, mert a kormányok a válság idején pénzt pumpáltak a bankokba. Mi ellentétes irányban mozogtunk: a Gyurcsány-kormány eladósította az országot, ezért bennünket évek óta fogyókúrára fogtak a hitelezők. A költségvetés kényszerű kordában tartása teremtette azt a viszonylag kedvező helyzetet, amibe most az ország vezetése kapaszkodhat. Ehhez ragaszkodunk tovább is, mondta a miniszterelnök, tartjuk a korábban elhatározott háromszázalékos államháztartási hiányt, folytatjuk az adósság szisztematikus lefaragását.

Ez a ragaszkodás azt is jelenti, hogy alkalmasint tovább kell húzni azt a bizonyos nadrágszíjat. Bajban van az euró, bajban van Európa, és hogy mi, magyarok ne legyünk még nagyobb bajban, folytatnunk kell a szigorú pénzpolitikát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asi
2011. augusztus 30. 11:02
Szigorú pénzpolitika = pénzbehajtás Egy értelmetlen, kontra produktív rendszer elavult szabályai szerint. Valamint népnevelés, de ez erre való felhatalmazás nélkül.
*ufó*
2011. augusztus 30. 10:21
hát igen, szegény jámbor gyulára bízták, hogy valahogy szépen írja körül a szituációt, gondolom, hogy izzadt, hogy meglegyen a cikk ... holott elég lett volna csak ennyit írni: megszívtuk, wazze !
tarackos
2011. augusztus 30. 10:12
Várható volt, hogy a tegnapi ME válság vízióra fogják felfűzni a nem megszorítós nadrágszíjhúzást. Természetesen a kormány nem hibázott, ez van, a körülmények összeesküdtek ellenünk...
figyelmeztetés
2011. augusztus 30. 10:11
Milyen szigorú pénzpolitikát? 7% a költségvetési hiány, csak a magánnyugdíjpénzek miatt nem látszik. Az, hogy ilyen esztelen költségvetési túlköltekezés ellenére is áll a gazdaság, szépen mutatja, milyen téves elképzelés a matolcsyzmus. Ha igaz lenne, hogy megszorítások nélkül, sőt túlköltekezéssel ki lehet lökni az országot a kátyúból, akkor az elmúltnyolcév egy óriási sikertörténet lett volna. (9% hiány, oszt mégse ugrott a pannon puma.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!