Nem kért pénzt az OTP

2011. szeptember 28. 09:48

Az OTP és az FHB folyamatosan emelte a tőkéjét. Jelenleg a törvényi minimum kétszeresét teljesítik mindketten. Interjú.

2011. szeptember 28. 09:48
Rogán Antal
FN.hu

Ha egy pénzintézet piacot bővít, pláne, ha tarol a lakossági hitelezésben, akkor tőkét kell emelnie. Egy osztrák, német, olasz vagy éppen amerikai bank nálunk működő leánya ilyenkor kér pluszforrást a központtól. A magyar tulajdonú bank viszont csak Orbán ígéretére alapozhat. A miniszterelnök a devizahitel végtörlesztési javaslat kapcsán pár hete a Parlamentben bejelentette: »A külföldi tulajdonú bankok mögött ott állnak az anyabankjaik, az OTP és az FHB mögött pedig ott áll a magyar állam.« Mennyi pénzt kér az FHB és az OTP?

Ilyen kérés egyelőre nem hangzott el.

És ha lesz, nagyjából mekkora összeggel kalkulál a kormány?


Nem hiszem, hogy szükség lesz rá, ugyanis az OTP és az FHB folyamatosan emelte a tőkéjét; jelenleg a törvényi minimum kétszeresét teljesítik mindketten. Nem úgy viselkedtek, mint a külföldi tulajdonú bankok, akik a kihelyezett hitel mennyiségét csökkentve abszolválták  a tőkemegfelelési kritériumot.

Lefordítom: az osztrákok kivitték a pénzt az országból, aminek nem örül a kormány.


Így.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2011. szeptember 30. 13:16
Ne rizsázz golyóvető! A 80-as években az ÁLLAMI bankokból alakítottak ÁLLAMI bankokat, melyeknek ÁLLAMI tulajdonban lévő ügyfelei voltak. Bármit is csinált a feltőkésítésükre az ÁLLAM, azt a SAJÁT zsebéből kivett (esetleg külföldi hitellel finanszírozott) pénzből tette, és a SAJÁT zsebébe tette vissza, amennyiben ÁLLAMI tulajdonban maradtak az új bankok is. Egészen '90-ig, amikor a sorozatosan bedőlő állami vállalatok miatt a bankoknak behajthatatlan kintlévőségeik kezdtek felhalmozódni, melyeket ÚGY nem lehetett értékesíteni, ezért szükség volt e követeléseknek aktívumokkal - pénzzel - való kiváltására. Az IMF hitelei is az ország, az állam céljai miatt voltak szükségesek, ahogy most a szerencsétlen kormány éppen a "piacról" finanszírozza a ktgvetést, kissé magasabb kamaton, mint amit az IMF kínált volna... A lázálmával pedig, hogy azokat az EZERmilliárdokat, - melyek foroghattak mindezek során, - bárki is ellopta volna, saját célra használta volna a TELJES lakosságon KÍVÜL, mely ennek köszönhetően élhetett, vállalkozhatott, fizetésért dolgozhatott, és boltokban költekezhetett, ahelyett, hogy jegyrendszer keretében tengődött volna az elmúlt húsz évben, szóval azzal menjen a k. infóra, hogy együtt szenveleghessen a többi beteggel a pucér lányok fényképei fölött.
=nessuno=
2011. szeptember 28. 12:37
Lassan mondom: az OTP nem magyar bank. Aki mást állít,hazudik. https://www.otpbank.hu/portal/hu/IR_Tulajdonosi_struktura
Winston Smith
2011. szeptember 28. 10:47
Van ez a permanens érzékcsalódás a megvezetett, becsapott magyarok körében, hogy amin szép magyar nevek vannak - Sió, Boci, Győri keksz, stb... az magyar. Ugyanilyen érzékcsalódás áll fönn az OTP esetében is. az magyar állam azért "áll oda" az OTP mögé, mivel a legtöbb devizahiteles, forinthiteles, stb azt OTP-ben van, lévén hogy az OTP a legnagyobb magyarországi bank. A többi csak mese: a kormány (Rogán) megnyugtatja az "aggódókat", hogy minden rendben van, a kormány a helyén, stb. Amellett meg: a Erdélyben 15%-ra hitelez az OTP, nálunk 34%-ra. Nyilván azért, mert magyar bank...
Zokni
2011. szeptember 28. 10:45
Ha Orbán tényleg úgy érzi, hogy az államnak kereskedelmi bankok "mögött kell állnia", az elég kínos. Mert akkor az OTP előbb-utóbb kiváltságos helyzetbe kerül, "elveszti" eddigi versenypozícióit, de szerez helyette monopóliumot... Arról Alany nem is tud (bár nyilván igen...), hogy mi módon nyújtja be az OTP a számlát. Például a devizahitelesek miatti veszteségre kompenzációt kap. Vagy magasabbat, mint a többi, vagy egyáltalán - egy számítás alapján, melyet "értők" ellenőriznek a kormány oldalán -, egyszerűen több pénzhez jut, mint amennyire valójában szüksége van. A minta adott: Postabank túlfinanszírozásánál már megtette egyszer a Fidesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!