Köves Slomó rabbi népszámlálást reklámoz

2011. október 15. 15:30

Szerintem jó, ha meggondolja minden állampolgár, mennyit közöl vallásáról, származásáról vagy nemzetiségéről.

2011. október 15. 15:30
Lázár György
Galamus

„Köves Slomó rabbi azt írja, hogy azok, akik a zsidó hitet követik bátran nyilatkozzanak a vallásukról a népszámlálás során. Köves rabbi szerint »irracionális attól tartani, hogy a jelenlegi államhatalom egyszer majd – a valóban nem teljesen anonim – kérdőíveket antiszemita jogalkotás-végrehajtásra fogja használni«.

 
Én ezt nem így látom. Szerintem jó, ha meggondolja minden állampolgár, mennyit közöl vallásáról, származásáról vagy nemzetiségéről. (...)

Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára Kanadába ment azért, hogy kriminalizálja az odamenekült magyar romákat. Csupán Torontó környékén tízezer friss magyarországi menekült él, szép számmal vannak közöttük roma származásúak is, de hogy mennyi, azt senki sem tudja, mert a kanadaiak nem gyűjthetnek adatokat erről. Balog azt nyilatkozta, hogy »a magyar és a kanadai rendőrség információinak összekapcsolásával« kell megoldani a romák ügyét. A református pap (ez Balog úr civilben) arra akarta rávenni a kanadaiakat, hogy a cigány származású menekülteket büntessék meg, mert »megpróbálnak visszaélni a nagyvonalú kanadai menekültügyi és szociális rendszerrel«. És mivel a magyar hatóságoknak pontos nyilvántartásaik vannak, felajánlotta a kanadaiaknak, hogy Budapest segít kiszelektálni a roma származású »csalókat«. (...)

Nem tudom milyen adatokkal rendelkeznek a magyar hatóságok a kanadai menekültek származását illetően, de én nem adnék lehetőséget nekik rá, hogy népszámlálás ürügyén tovább gazdagítsák a hivatalos adatbázist.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikva
2011. október 16. 20:29
Ki ez a" lázárgyörg"y,és milyen alapon veszi szájára Köves Slomo rabbi nevét? Mi alapján meri pitiáner cikkéhez felhasználni?
Hontalan
2011. október 16. 20:15
Tel Avivban nincs meló Slomó?
lajkakutya
2011. október 16. 18:56
Lázár, ne problémázz az ügyön. A magyar állam kiküld egy nyóckerületi házmestert Kanadába, és az csalhatatlanul kiszelektálja, hogy kik a cigányok. Tudod, hogy? Rájuk mutat ujjal.
scotsman
2011. október 16. 18:54
Hogy mennyi rettegő übermensch él e szegény kis hazába!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!