Mit akar tőlünk az AVH?

2011. október 11. 17:06

A Hactionnél együtt lenne a szaktudás és a kreativitás is, ez a hackertörténet valahogy mégsem megy nekünk.

2011. október 11. 17:06
Somogyi Marcell
Heti Válasz

„A hazai tévéfilmek hiánya régi közhely a »királyinál«, az utóbbi évek pozitív kivételei (Régimódi történet, Hajónapló sorozat) mégis bizonyították: szakemberben nincs hiány, és ötlet, szellemi energia, ízlés is akad, ha van rá igény. A Hactionnél együtt lenne a szaktudás és a kreativitás is, ez a hackertörténet valahogy mégsem megy nekünk. Ahogy Oroszlán Szonja ül a monitor előtt, villámgyorsan gépel és ugyanilyen sebességgel el is olvas mindent, arról nem »frissesség« és »dinamizmus« jut eszünkbe, inkább az, hogy »Elektromodulator Dvá". Értem én, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere is szeretne egy saját, külön bejáratú 24 sorozatot, de ha egy dialógban azt kérdezik: „Megtudhatnám, mit akar tőlem az Alkotmányvédelem?«, az nem annyira akciófilmes - sokkal inkább suta.

A helyzeten a színészi játék sem segít: a főszereplő Oroszlán Szonja vagy a köztévé új üdvöskéje, Szente Vajk abszolúte hiteltelen hackerként, Dunai Tamás vagy Lukáts Andor viszont mindent kihoz a szerepből - már amit lehet (az Újra nyitunk - Közszolgálat közösen című brosúra szerkesztőinek itt hívnám fel a figyelmét, hogy a Kossuth-díjas színészt nem »Lukácsnak« hívják). Kiváló lehetőség lenne a HD-technika is, de ha nem sikerül tisztességesen bevilágítani, akkor joggal merül fel a kérdés: minek? És ha a sorozatot már az első rész után át kell menekíteni egy kevésbé nézett sávba, talán nem ördögtől való, ha azt mondom: ebből a pénzből inkább a kiváló Reklámőrültek harmadik évadát kellene adni - ahelyett, hogy két év szünet után megint belekezdjünk az első széria ismétlésébe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubakka
2011. október 12. 08:15
Adjátok vissza a körmeinket !
Csubakka
2011. október 12. 06:28
Az ÁVH ? A körmeinket !
bmucsai
2011. október 11. 19:54
Szerintem nem érdemes neki menni! Elfér az NCIS meg a többi szellemi rágógumi között. A mi viszonyaink között a "tökéletesség" hiteltelenül hat. Megszoktuk, hogy a világot Amerika menti meg. Több öniróniát, tökönrugást, szerencsétlenkedést várok. Valami megcsillant a "pókeres" jelenetben az ismerős csaj kapcsán, de elb@szták. Egy valódi csaj bnem száll volna le a pasiról, amíg ő is be nem lép a játékba. Egy hekkerben nem a gyors gépelés a lényeg, hanem a gondos tervezés ellenére a kudarcok sorozata, és a ritka eredmény ami időlegesen jelent valamit.
Nick:Hornby
2011. október 11. 17:42
Mondjuk ki, kedves Marcell: ez egy nagy tévedés. Überciki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!