Reszkessek? Reszkessetek? Reszkessenek?

2011. november 28. 17:37

Az atlantizmus és azon belül – ! – a globalizmus megbukott. Faktum.

2011. november 28. 17:37
Szabó Béla István
Gondola

„Mert az rendben van, hogy az ellenzék támadja a kormányt és hatalomra akar kerülni, s holdudvaruk ezt tudományos mezbe öltözve támogatja, de az már nincsen jól, hogy mindeközben alig-alig hallik elemző vélemény. Még a nem is régen hűvös elméjű elemzőnek tűnő fejekben is fölforrott az agyvíz, s az indulat veszi át a tárgyszerű vizsgálat helyét. Az egyszerű olvasó-halló-látó nép pedig ma sokkal kevesebbet ért meg, mint akárcsak pár hete is.

Most a világ van bajban, a nyugati világ. Az atlantizmus és azon belül – ! – a globalizmus megbukott. Faktum. De meglepetésemre szinte csak a kormányzat belső köréből néhányan vették ezt észre. És cselekszenek e tudás birtokában. Jól csinálják a dolgukat? Nem tudom. Hiba nélkül nem lehet cselekedni, a hibák aránya számít.

Van egy szép kis jegyzékem. Errata et corrigenda. Nem írom le.

És mit teszek majd a közeljövőben, ha megérkezik az igazi hideg? Nem tudom. De érzem: olyas idő közelít, ami mindent megváltoztat. Fanfárral vagy szirénával köszöntsük?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2011. november 29. 11:04
Egy közbevetés (belinkelt írás): Izraelnek is becsületére válna: megtagadták az iráni külügyminiszter átrepülését hazánk felett Ali Akbar Szálehi Vaskos diplomáciai botrány van kirobbanóban Magyarország és Irán között azután, hogy vasárnap a magyar hatóságok megtagadták az iráni külügyminiszter átrepülését az ország felett. Ali Akbar Szálehi Hollandiába repült volna. Több perzsa és arab honlap is beszámolt arról, hogy Magyarország vasárnap megtagadta Ali Akbar Szálehi iráni külügyminiszter átrepülését az ország felett. A politikus Hágába utazott volna, hogy részt vegyen a vegyi fegyverek betiltásáról szóló konferencián. Az ISNA iráni hírügynökség értesülései szerint a külügy bekérette a teheráni magyar nagykövetet is, hogy magyarázza el a tiltást. A Bors érdeklődésére a Külügyminisztérium sajtóosztályának vezetője, Tóth József megerősítette, hogy "mivel a gép nem felelt meg valamennyi szükséges feltételnek", megtagadták tőlük az átrepülést. (Az izraeli kémrepülőgépek szerencsére minden feltételnek megfeleltek annak idején, a Fidesz-kormány azóta sem mert az üggyel foglalkozni - a szerk.) A főosztályvezető nem kívánta részletezni a dolgot, csak annyit mondott: a döntés "a repülésbiztonságra vonatkozó uniós szabályok, valamint a hatályos magyar eljárási rend figyelembevételével" született meg, amiről tájékoztatták az iráni felet is. Szálehi ezután végleg lemondta hágai útját. A korábbi hír: Az iráni külügyminisztert szállító repülőgéptől a magyar hatóságok megtagadták az engedélyt a magyar légtérbe való belépéshez - jelentette hétfőn az iráni sajtó. Az ISNA hírügynökség úgy tudja, hogy emiatt a külügyminisztériumba kérették Magyarország teheráni nagykövetét, magyarázatot kérve a lépésre. Egy, az ISNA által idézett külügyi forrás szerint "nem meggyőző" az a budapesti állítás, amely szerint a lépés hátterében technikai problémák álltak. Ali Akbar Szálehi Hollandiába tartott, hogy részt vegyen a vegyi fegyverek betiltásért küzdő szervezet ülésén. (Index - Bors nyomán)
mép
2011. november 28. 21:16
A globalizmus jó dolog, ha olyan autókat lehet gyártani, melyekre 5 - 7 éves garancia adható. A globalizmus rossz dolog, ha nagy ellátórendszereket kaparint karmába, melyeken keresztül kizsigereli az embereket (gáz, villany, víz, hulladék, HITEL, stb.) A globalizmust segíteni is lehet, ha a nagy sorozatú gyártás, kiváló minőség mellett, olcsó árat eredményez. A globalizmust ki kell szorítani minden olyan helyről, ahol monopolhelyzethez jutott, vagy juthat. A helyét kell megtalálni, és kordában tartani.
arlequin
2011. november 28. 19:06
már többször meg akartam kérdezni, hogy ez a like/dislike az online demokrácia védjegye?
nyugalmazott tanár
2011. november 28. 18:29
Ez valóban egy igazi dilemma. "olyas idő közelít, ami mindent megváltoztat. Fanfárral vagy szirénával köszöntsük?” Csak a régi vissza ne jőjön!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!