A hazugság örökkévalósága

2011. december 19. 20:30

Ahol az a minta, hogy a hatalom féktelenséget jelent, ott nem lesz sem boldogság, sem pedig kibontakozás.

2011. december 19. 20:30
DeDi
Index

„A Fidesz kormányzása sem emberségesebb, mert ugyanazt a feudális hatalmi technikát gyakorolja, ha sarokba szorul, mint az elődje.

Orbán Viktor csütörtökön tőle szokatlan alázattal szólt Csehország rendszerváltás utáni sikereiről. A cseh gazdaság tényleg sokkal jobban áll mint a magyar. Pedig Csehországban sem csupa rendes emberből áll politika, volt ott már minden: nyíltan rasszista, szó szerint gettót építő önkormányzat; korrupcióba belebukó miniszterelnök; szexbotrány elnöki és kormányfői szinten egyaránt.

Orbán bölcsen azt mondta, hogy Csehország azért is lehet előnyben, mert ott már nem kell birkózni a rendszerváltás előtti világ örökségével. A baj az, hogy a magyaroknak Orbán Viktor kormányzása idején is kell még birkózniuk ezzel az örökséggel.

A mostani hatalom ugyanis pont úgy lenézi a választókat, mint ahogy tették ezt a kommunisták is. Félkegyelműeknek tekinti őket, és ettől a szabadság megélésének lehetősége távolodik.

Ahol a hatalmat nem lehet komolyan venni és tisztelni, ott a társadalom összes egyéb érintkezési formája élhetetlen marad: bunkó lesz a portás az ügyféllel, a tanár a diákkal, stb. Ahol az a minta, hogy a hatalom féktelenséget jelent, ott nem lesz sem boldogság, sem pedig kibontakozás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2011. december 20. 06:53
DeDi helyett jobb név lenne a DiDi és akkor tudnánk, hogy szopatsz minket, van hosszú didi is ám.
2011. december 19. 23:23
Kósa, Rogán , Navracsics...Ezek a legnagyobb szélhámosok. Szíjgyártó és Selmeci csak simán primitív és idióta.
Csomorkany
2011. december 19. 22:15
Nem, basszus, nem a birodalom maradt, hanem a politikai elitünk. Amit a DeDi fölsorol, azzal rothadt nehéz vitába szállni. A FIDESZ agresszív hólyag módjára viselkedik és ki fog pukkadni.
marko11
2011. december 19. 21:33
A szabadság megélésének lehetősége? Miről beszél? Most már a legostobább számára is egyértelmű kell, hogy legyen: nem rendszerváltás volt, hanem birodalomváltás! A csehek? Istenem, mit röhögtek rajtuk a mainstream magyar közgazdák, jogászok! Méghogy mindenkinek jár a korábban létrehozott állami vagyonból! Hülyék ezek! Méghogy a cseheknél a korábbi, pártállam vezetői nem lehetnek vezetők az új rendszerben? Na és!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!