Választás tavasszal: igény volna rá

2011. december 02. 10:47

Találhatna indokot a Fidesz arra, hogy újbóli felhatalmazást kérjen a választóktól.

2011. december 02. 10:47
DeDi
Index

„Találhatna tehát indokot a Fidesz arra, hogy újbóli felhatalmazást kérjen a választóktól a kormányzásra. Okot pedig az új választójogi törvény adhat. Mint arra több elemzésben is rámutatott az Index, a törvénytervezet mostani állapotában nagyon kedvez azoknak a politikai erőknek, akik egymagukban képesek lefedni egy teljes politikai oldalt, és nagyon hátrányosan érinti a kisebb pártokat.

Nagy párt pedig a választók közvélemény-kutatásokban is kimutatható elbizonytalanodása ellenére csak egy van: a Fidesz még toronymagasan vezet a pártok versenyében. Az új választási rendszerben pedig teljesen lényegtelen, hogy hányan szavaznak, nincs érvényességi vagy eredményességi küszöb, így a riválisainál legalább kétszer népszerűbb kormánypárt minden bizonnyal egy jövő tavaszi választáson is jó eséllyel kétharmadot szerezne, sőt akár még javíthatna is parlamenti mandátumarányán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2011. december 02. 13:32
Edig is szánalmas volt ez az Index-féle "elemző" központ, ahol mindenféle libsi firkászok politológust játszottak - persze szigorúan névtelenül. Na de innentől már tényleg indokolt a DeDi név módosítása DeDó-ra.
anticonstitutionnelle
2011. december 02. 13:22
Azért milyen fura hogy azok a ballibant barátink könyörögnek most előrehozottért, akik 2006 őszétől foggal-körömmel küzdöttek ellene, pedig a végére már parlamenti többségük is elfogyott:) Ha 2008-ban belementek volna akkor nem biztos hogy nyert volna kétharmaddal a FIDESZ.
Julio Salazar
2011. december 02. 12:38
És mi okból ?????
peninsulavaldes
2011. december 02. 12:35
Pedig a türelem rózsát terem. És így visszatértünk a kiindulóponthoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!