Nagy tisztesség, komoly felelősség

2011. december 12. 10:00

Teljesen feldobott állapotban vagyok, hogy ilyen szépen sikerült befejezni. Interjú.

2011. december 12. 10:00
Hobo
Recorder

Milyen élmény volt utoljára színpadon állni a Hobo Blues Banddel?

Fantasztikus élmény volt, de nem volt benne az az érzés, hogy most utoljára állunk ott, hanem meg kellett felelni húszezer embernek, ami egyrészt nagyon nagy tisztesség, másrészt komoly felelősség. Úgyhogy ezzel voltunk elfoglalva, nem azzal, hogy utoljára játszunk. Inkább azzal, hogy jól játsszunk. Volt egy óriási sodró erő, nagy lendület, ami elkapta az embert a szerencsés műsorösszeállítás miatt, hiszen bevertünk négy rock’n’rollt az elején. És ez jót tesz az ilyen ripacsoknak, mint mi, ha nincs idő moralizálni. Teljesen feldobott állapotban vagyok, hogy ilyen szépen sikerült befejezni.

A Hobo Blues Band karrierjében a koncertezés mindig is kiemelt szerepet töltött be.

Akármelyik formációval játszottam a 33 év alatt, élőben mindig káprázatos volt. Ez így volt a legelső este 1978-ban és így az utolsó este is, és ez nagyon fontos a számomra. (...)

Milyen tervei vannak mostanában?

A Vadászatból készülne egy film és ehhez kell írnom egy szinopszist. Ha megvalósulna a film, az a pályám megkoronázása lenne. Egy másik tervem egy szólólemez, mely lényegében már készen is van. Madarász Gábor gitáros-zeneszerzővel dolgoztam együtt a Circus Hungaricus lemezen, és miután a Hobo Blues Band történetét lezártam, vele folytattam a közös zenélést. Ő összehozott egy remek zenekart, és már fel is vettünk egy nagylemezt. Utcazenész címmel írok egy monodrámát, ami a magyar zene ötven évéről szól, és annak a dalai alkotják ennek a szólólemeznek az anyagát. Valamikor jövő év elején fog megjelenni Hobo néven és játszik a Hobo és Bandája. Régen HBB volt, most egy B-vel kevesebb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hair Lie Cevinstons
2011. december 12. 16:03
Hát vasszátok meg ! Hobotól eljutni a jó diszkózenéig, Billel versenyeztetve, Baksa Soóssal szembeállítva, váhháhá nejoton. Földes László mit vétettél ?-( Lédigagát ide !!!
marko11
2011. december 12. 14:51
Az rendben, hogy vannak akik nem szeretik a bluest, nem szeretik a HBB-t, de ne tessék már Hobót, mondjuk Bródy Jánossal egy szintre hozni. És, hogy voltak/vannak meg nem értett, rossz anyagi körülmények közt élő művészek? Igen. De pl. sem Cseh Tamás, sem Latinovits, sem Csengey nem tartoztak közéjük! De én nem védem Hobót! Nem szorul rá! Nagyon örülnék viszont, ha valaki megvédené Bródyt, és elmagyarázná, hogyan lett ilyen szar alak!
Tőzeg Áfonya
2011. december 12. 14:36
Kiváncsi lennék,hogy pontozzák állandóan + jelekkel FakQtyát, ha ez a taplósság és bunkóság valamint kettős mérce tetszik az embereknek az nagyon szomorú.
Faqtya ezredes
2011. december 12. 14:10
Sot, tovabbmegyek. Az orszag legjobb gitarosa, Cziránku Sándor házmesterkedésből tartja el családját. http://fn.hir24.hu/csucsfogyaszto/2007/10/22/csepelen_hazmester_vilagklasszis_gitaros
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!