Abortusz: miért nem?

2011. december 29. 15:50

Az abortusz civilizációnk legnagyobb erkölcsi problémája.

2011. december 29. 15:50
Szerdahelyi Miklós
Mindennapi

„Megcáfolta-e az orvostudomány az emberi élet fogantatáskor történő kezdetét? Épp ellenkezőleg: ma sokkal jobban tudjuk, mint bármikor korábban, hogy biológiailag az emberi fejlődés ekkor veszi kezdetét – márpedig ahhoz, hogy egy entitás fejlődjön, annak az entitásnak léteznie kell először.


Miért hát az orvosok és a jogvédők hallgatása? Politika, pénz, kényelem és szexfüggőség. Semmi különös nincs ebben, épp csak annyira vagyunk rosszak, mint elődeink, akik erőszakkal térítettek, alsóbbrendűkként kezelték a nőket és rabszolgákat tartottak. A következő nagy felszabadulási hullám a még meg nem születetteké – ez a jogvédelem jövője.

Mi van azokkal, akiknek az életét veszélyezteti a terhesség, vagy erőszak áldozatai lettek, netán a kicsi életképtelen – vagyis amikor két rossz között kell dönteni? Nos, ezek egyedi esetek, és egyedi elbírálást igényelnek: minden esetben az irányelv az, hogy a kisebbik rosszat kell választani. Ám azt hiszem, boldogok lehetnénk, ha az abortuszvita csupán ilyen összetett esetekről szólna! Kb. 2%-a ez az összes abortusznak.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feketestucni
2011. december 30. 09:03
Az ember ember 2 hetesen is, 10 hetesen is mert nem lehet más. Bár mennyi idős ha szétvagdossák széttrancsírozzák azzal embert ölnek. Kész. pont Kiegészítések a fentebb szólókhoz A nő nem a saját teszrészéről dönt És nem a karrierjét folytatja hanem megőrü, öngyilkos lesz, a meg nem születettek álmodik stb. Szép napot gyilkosok.
Akitlosz
2011. december 30. 00:04
Ezt a Miklóst ugyan ki kényszerítette, hogy abortuszt végeztessen?
Big Chris
2011. december 29. 22:47
Szeretnéd megváltoztatni a nevem, köcsög?:)
At_
2011. december 29. 21:13
Van egy nagyon jó Cannes-díj nyertes román film a témában. címe: "4 hónap, 3 hét, 2 nap" link: http://www.imdb.com/title/tt1032846/ (A film két fiatal lány kiszolgáltatottságáról szól a kommunista Romániában, ahol illegális volt az abortusz.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!