Orbán a hurrikán közepén - a feketeleves még hátra van

2012. január 30. 08:44

Aki radikális populizmussal él, radikális populizmus által vész el.

2012. január 30. 08:44
Szoldán Péter
Mfor

„A befektetők tudják, hogy az igazi ok Matolcsy gazdaságpolitikája és a jogállam szétrombolása (gazdasági szempontból a legfontosabb a tulajdonjog alkotmányos védelmének megszüntetése) volt, a tömegek pedig csak egyszerűen nagyon dühösek lesznek. Aki radikális populizmussal él, radikális populizmus által vész el.

Mindeközben az ország recesszióba süllyed, a gazdasági gondok minden szokásos járulékos bajával, például a vagyon elleni bűncslekmények szaporodásával. Le lehet foglalni az összes közteret, hogy az ellenzék ne tudjon tüntetni március 15-én, de ezzel a kormányzat maga vallja be tehetetlen rettegését. Ugyanis a ránk kényszerített megszorítások az országot még mélyebb recesszióba fogják taszítani, és ha a 2012-es esztendő a gazdasági katasztrófa éve lesz, ahogy várható, nem lesz már idő, hogy a 2014-es választásokon a Fidesz a győzelem akár a legkisebb esélyével szállhasson ringbe.

Orbán Viktornak, mint politikusnak, hosszútávon befellegzett. Mint államférfi, még egy dolgot megtehet: az IMF segítségével elvégzi a »piszkos munkát«, amit a Magyar Köztársaság húsz éve halogatott: a pénzügyeink rendbetételét, a nagy társadalmi elosztórendszerek alapos, átgondolt reformját. Kétharmados többségével egyedülálló helyzetben van, hogy ezt most megtegye. Így legalább a történelemkönyvekbe pozitív végkicsengéssel kerülhet be.

Aki magyar államkötvénybe akar fektetni, annak ezt kell meggondolnia: ha úgy gondolja, hogy Orbán a helyén marad, és az IMF-fel vállt vetve keményen megszorít, reformál, akkor vegyen államkötvényt, esetleg váltson eurót forintra. Ha úgy gondolja, hogy Orbán vagy lemond, vagy pedig mégsem egyezik meg az IMF-fel, és jön az államcsőd, akkor shortoljon államkötvényt, vagy vegyen eurót forintért. Aki pedig úgy gondolja, hogy Orbán biztosan nem mond le, hanem aláír az IMF-fel, de utána annyit elszabotál a megállapodásból, amennyit éppen lehet nemzetközi botrány nélkül, az menekítse pénzét amerikai részvényekbe.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2012. január 31. 06:51
Ez nem Tornádó, Péter ez CUNAMI amit Gyurcsányék csináltak ahogy elsüllyedtek a Richter skála szerinti 10-es földrengéssel az adósságóceánban. A cunaminál annyit számít a Gyurcsányi viharkabát, mintha Kovács Laci bácsi koton helyett befőttes gumit húzna fel, szorítani ugyan szorít de nem izolál rendesen.
Faqtya ezredes
2012. január 30. 20:27
Nehogymán ilyen százhuszonhatodik senki torpedózza meg a magyarok zömének akaratát. Elég volt a büdös komcsikból. Ha nem csaltok, nincs a vöröshadsereg és a gátlástalan hazudozás, egy emberetek nem került volna a parlament közelébe soha.
Krupp Skya
2012. január 30. 18:39
Szerintem meg aki 22.000 milliárd adóssággal él az a 22.000 milliárd adósság által vész el. Csak akkor nem ha 11.000 milliárdért kardot veszel és kirántod. (Ez a Bokrosféle főétkezés menüje a rántott kard, csak nehogy leedd róla a panírt.) Ez annyira biztos hogy nyugodtan beleteheted a Bibliádba, ( Marxizmus) a kiegészítést és a fejezet címének nyugodtan adhatod Krupp Skya apóstól: jelenések.
1120
2012. január 30. 17:31
Akinek meg tokaszalonnája van, azt előbb-utóbb utoléri a böllér! Kb. ennyi értelme van a cikkednek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!