Tanítsuk meg torrentezni a gyerekeket!

2012. február 21. 13:43

A fájlcserélőkre lesújtani akaró ACTA-egyezmény és az elmebeteg amerikai program, amely a személyes internetforgalmat akarja ellenőrzés alá vonni, tiszta feudalizmus.

2012. február 21. 13:43
Balavány György
Balavány György
hvg.hu

A forgalmazók azt állítják, hogy az alkotókat lehetetlenítik el a fájlcserélők. Nem, a forgalmazók lehetetlenítik el az alkotókat azzal, hogy irtózatos haszonkulccsal dolgoznak, és nem juttatnak nekik egy kicsit többet a bevételből. Inkább megveszik a politikusokat világszerte, hogy rendőrt uszíthassanak családokra, csak mert Garfield-et néznek a monitoron.

Pedig a torrentezésnek jó néhány kulturális előnye van. Például, hogy az alkotások eljutnak a közönséghez. (...)

A fájlcserélőkre lesújtani akaró ACTA-egyezmény és az elmebeteg amerikai program, amely a személyes internetforgalmat akarja ellenőrzés alá vonni, tiszta feudalizmus. De hiába nyüzsögnek az ACTA-kukacok, átrendeződik a világ. Évtizedekig kerestek a forgalmazók dollármilliárdokat, most elérkezett a kulturális piacon is a paradigmaváltás. Ilyen idők járnak: Wikileaks, Arab tavasz, Amerika hanyatlása, válság az eurózónában, Occupy Wall Street, Anonymous és egyéb világrengető dolgok, hogy a mindennapi.hu üstökösszerű feltűnéséről ne is beszéljünk. A nagy hatalmi rendszerek összeomlanak. Vége lesz az Artisjus-uralomnak, vége a Warner Bros-galaxisnak.

Lehet, hogy a most következő időszakot nem a mindenható kopirájt és az elitista profitkultúra uralja majd, hanem a gondolatok és ötletek akadálytalan áramlása. És lehet, hogy az igazi minőség és az eredetiség lesz az érték, nem pedig az, amit egy sznob és korlátolt réteg agyondíjaz. Úgyhogy nyugodtan tanítsuk meg torrentezni a gyerekeinket.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feyszáll
2012. február 21. 21:54
Pszichiátriai kezeltek ne ugassanak a gyereknevelésbe. Elég feladat Ratkó Anna, Hungaro Valantájn, Pikler Emmi tanácsainak hatásait kivédeni.
L066H
2012. február 21. 18:57
"...az internetezők újabb közellenségének neve ezúttal PCFIPA HR 1981, azaz Protecting Children From Internet Pornographers Act. Ahogy a SOPA esetében kalózkodás elleni fellépés mögé rejtett szándék az online tartalmak cenzúrázási lehetősége volt, a gyerekpornó-ellenes törvénytervezetnél (amit egyébként ugyanaz a texasi republikánus képviselő, Lamar Smith nyújtott be, mint a SOPA-t) sem egyértelmű, hogy valóban csak ennyi lenne a cél, sőt, a javasonlt eszközök megint csak azt sugallják, hogy ez csak az ürügy az internet fölötti nagyobb kontroll megszerzéséhez. A kritikusok a javaslatot Nagy Testvér-törvény gúnynéven emlegetik, és azt mondják, valójában az általános, mindenki ellen bevethető online lehallgatás felhatalmazását adja az állam kezébe. Pontosabban az FBI-hoz hasonló U.S. Marshals szövetségi bűnüldöző iroda kezébe, ennek a szervezetnek az ügynökei használhatnák a törvény által biztosított korlátlan online lehallgatási eszközöket." http://index.hu/tech/2012/02/21/itt_a_legujabb_botranyos_internettorveny-tervezet/ A cél egyértelmű, de az ürügyet még keresik aminek bedől az emberiség. Aztán jöhet a világ legsötétebb diktatúrája: Világkormány, rabszolgatartás....
johnnyrotten
2012. február 21. 18:26
Engem az egész cikkben az döbbent meg, ami legalul van: hogy a pék f...ába kerül a Balavány a hvg-hez?! Most már végleg úgy tűnik, a hírszerzősök átvették a hatalmat a régiektől, tolódva kissé a anarcho-liberális-szélbal felé. Mit keres itt a keresztyén Balavány?! Nem vennék egyszerre a tálból tótavékkel, parakovácsokkal, gavragáborokkal... Szégyen.
kulalak
2012. február 21. 17:40
En a svedekkel ertek egyet, tessek 5+5 evre adni a szerzoi jogokat. Az 5+5 evig tuzzel-vassal vedeni es penzt beszedni erte, utana meg terjedhet teljesen ingyen. A torvenytervezet 12 evre szolt, de termeszetesen elbukott a kezdemenyezes. Mintha a gyogyszergyarak egesz jol muzsikalnanak egy hasonlo rendszerben. Pedig ok meg sokmillio eurot is elkoltenek es dolgozokat fizetnek, meg K+F-et stb. BGy nem erdekel. Az ACTA egy lehetetlen vallalkozas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!