Obama pirulái

2012. február 17. 14:00

Miért követte el Barack Obama ezt a baklövést? Miért haragította magára azt a nyolcvanmillió katolikust, akiknek többsége 2008-ban még rá szavazott?

2012. február 17. 14:00
Balla Eszter
Heti Válasz

„Az elnökválasztás évében minden rendelet kampányértékű. Miért követte el Barack Obama ezt a baklövést? Miért haragította magára azt a nyolcvanmillió katolikust, akiknek többsége 2008-ban még rá szavazott? Miért ment a katolikus püspökök ellen, akik számos kérdésben – bevándorlás, szegények támogatása – együttműködtek vele? A kormány könnyedén tehetett volna kivételt az egyházakkal, számtalan lehetőséget találhatott volna, hogy ingyen adja a fogamzásgátlókat valahol másutt. Mint például az államilag támogatott Planned Parenthood családtervező intézetben, ahol cukorkaként osztogatják, még kislányoknak is.

Miért a sikoltozó feministáknak akart kedvezni az elnök? Miért gondolta, hogy egy súlyos alkotmányos és erkölcsi kérdést a gyakorlatiasság szintjére lehet süllyeszteni? Miért nem hallgatott tapasztalt kollégáira, mondjuk katolikus alelnökére, Joe Bidenre, aki óva intette ettől a lépéstől? Miért osztotta meg saját pártját? Miért adott ekkora adut a republikánusok kezébe, akik ma egységesen akarnak fellépni az alkotmánysértő elnök ellen? Miért használja az adófizetők pénzét olyan intézkedésre, amellyel sokan nem értenek egyet? Miért gondolta, hogy egy vallásos országot világias szemléletűvé lehet változtatni egyik napról a másikra? Feltehetően azért, mert nem igazán ismeri az amerikai lelkületet. És ez akár a jövőjét is eldöntheti.

(Az óriási felháborodás hatására az elnök a múlt hét végén visszavonta rendeletét. Csak remélni lehet, hogy nem üres politikai manőverezésről van szó, hanem valamit mégis megértett az amerikai lelkületből.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2012. február 18. 09:53
Miért? Mert ezt parancsolták neki.
ZolieM
2012. február 17. 21:36
Arriba México! Guatemalától a Sarkköri szigetekig :D
Claypool
2012. február 17. 21:14
Néha szembesülnie kell 240 millió embernek azzal,hogy szar dolog amerikainak lenni. A jobboldaluk globalista,a baloldaluk úgyszintén. Mindkét oldal háborúpárti , és szélsőségesen tőkebarát. A véleményformáló buzik,és zsidók átszőtték az egész politikai közélet lágy szövetét. A nők önrendelkezése erősebb jog,az élethez való jognál. A leghangosabb újkeresztény egyházaik cionistábbak bárminél,és bárkinél. A munkanélküliség magas, az etnikai összetétel végérvényesen az elmúlt 50 évben az országba vándorolt kisebbségek javára billen. Szánalmas jövő,szánalmas kilátások.
Ghavin
2012. február 17. 20:07
Ja és Esztike drága: nem vonta vissza a rendeletet, hanem az előző kommentemben vázolt módon módosította, ergo minden észérvvel szembemenve gyakorlatilag kiszolgálta a katkók téveszméken alapuló ideológiai érdekeit. Ezek után majdhogynem kezet kellene csókolniuk Obamának a hisztizés helyett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!