Miért nem fontos a képzőművészet?

2012. február 06. 20:43

A jelenlegi kormányzatnak a kultúra nem fontos.

2012. február 06. 20:43
Mélyi József
ÉS

„Az elmúlt másfél év során világossá vált, hogy a jelenlegi kormányzatnak a kultúra nem fontos. A minisztériumi rendszerben az egykor önálló tárca feladatköre feldarabolódott, pozíciója eljelentéktelenedett, a költségvetési ráfordítások ezzel párhuzamosan erőteljesen csökkentek. A jelenségre lehet egyszerű pénzügyi magyarázatot találni – a feleslegesnek ítélt szektor forrásainak átcsoportosítása –, vagy még egyszerűbb hatalmi játszmákat látni mögötte.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2012. február 08. 06:03
http://www.scriptgodsmustdie.com/wp-content/uploads/2394501774_c6f59e992d_o1.jpg? A fenti képen galagenyó és el topó az MSZP által biztosított egy üveg lejárt szavatosságú sört isszák, galagenyónak kissé már megártott (balra) Forrás: Obulus
Obulus
2012. február 07. 14:42
http://www.spaightwoodgalleries.com/Pages/Tapies.html Litográfiákat már 6-7 ezer dollárért lehet venni, egy eredeti képért tízmilliókat kell fizetni. Én Tapiest tartom a 20. század második fele legkiemelkedőbb festőjének. Az első fele legkiválóbbja kétségkívül Picasso.
Obulus
2012. február 07. 12:55
A németalföldinek nevezett festők 500 évvel ezelőtt alkottak. A világ fejlődése így művészet sem állt meg a 16. századnál. Gondolom te sem lóháton, lovasszekérrel jársz, hanem a kornak megfelelő életkörülmények között élsz. Akkor miért várod el a művészektől, hogy ők az 500 év előtti stílus szerint alkossanak.
Valandil
2012. február 07. 08:10
Amikor állami pénzzel kitömött tehetséges balliberális művészeink alkottak, a hazai művészet megmaradt annak, ami. Egy periférikus, másodvonalbeli valaminek, amit gyakorlatilag nem jegyeznek sehol. Most, hogy a mucsaiak vezetik az országot, ezek a szegény balliberális művészek már nem jutnak állami megbízásokhoz, és most a Szent Piac törvényei érvényesek rájuk (is). De mivel a művészetük periférikus, másodvonalbeli valami, amit gyakorlatilag nem jegyeznek sehol, éhen fognak halni. Most már késő megtanulni alkotni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!