It was all better under Thatcher

2012. február 20. 20:00

And these kids in England are rioting for tracksuits. It’s embarrassing.

2012. február 20. 20:00
Noel Gallagher
Daily Mail

We were brought up under Thatcher, There was a work ethic – if you were unemployed, the obsession was to find work. Now, these kids brought up under the Labour Party and whatever this Coalition thing is, it’s like, »Forget that, I’m not interested. I wanna be on TV.« It was a different mindset back then. (...)

Under Thatcher, who ruled us with an iron rod, great art was made. Amazing designers and musicians. Acid house was born. Very colourful and progressive. Now, no one’s got anything to say. Write a song? No thanks, I’ll say it on Twitter. It’s a sad state when more people retweet than buy records. (...)

Anyone in my position, you owe it to your children to send them to a school where they don’t have to walk through a metal detector in the morning. There were riot police outside our local school the other morning. Turns out there’d been a stabbing. Rival gangs. We shouldn’t need riot police at schools. This is Maida Vale. This isn’t Handsworth or Tottenham, do you know what I mean? I don’t want my kids going to a school like that. I’d rather they were at a school with Russian oligarchs’ children. (...)

Last August I was on tour in Europe and people were asking me about the riots. All over the world, Syria and Egypt, people were rioting for freedom. And these kids in England are rioting for tracksuits. It’s embarrassing. (...)

Up until the last election, I voted Labour all my life. But I’ve lost all faith in the Labour Party. After the expenses scandal and what happened with the banks – that »There’s no money left« note and all that – I just look at them and think the Labour Party should really be ashamed of themselves for the way they let the country down. I voted for a pirate at the last election.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
müller
2012. február 21. 12:52
Ez az egész a baloldalnak, a "liberalizmusnak" meg az ilyen-olyan "jogvédőknek" köszönhető elsősorban. A szabadságjogok hazug zászlaja alatt szétverték a társadalom alapjait, tudatosan lebontották az alapvető erkölcsi értékeket - ennek ez lett az eredménye. It was all better under Thatcher - naná, mert akkor még rend volt (és szabadság - a szó valódi értelmében) Nem úgy volt rend, hogy az azt jelenti hogy a diáknak bármihez joga van, de a tanárnak meg semmilyen eszköze nincs a kezében. Jogom van mindenhez, de semmire nem kötelezhetnek, mert az az emberi jogok eltiprása - na hát ez nem liberalizmus, ez anarchia. A baloldali gondolatoknak meg a liberalizmusnak volt értelme valamikor (pl. Kossuth vagy Kölcsey is liberálisok voltak), de már úgy 50-100 éve bőven meghaladták magukat. Addig volt hasznuk, de évtizedek óta (lásd pl. 1968) már túljutottak azon a egy ponton, már kifejezetten káros a ténykedésük. A fejlemények tükrében maximálisan igazat kell adnom annak a jobboldalon sokszor felemlegetett mondatnak, miszerint Európa vagy konzervatív lesz, vagy nem lesz...
Tyler Durden
2012. február 21. 11:36
Az, hogy a zenei kultúra ilyen szintre süllyedt, egy folyamat része, ami a '90-es években kezdősött és az igazi lökést igazából az ezredforduló adta meg neki. A '90-es években minden nap az MTV-t néztem, ami már nem is tudom, hogy létezik-e? Pár éve, amikor belepillantottam, valóságshowkat adtak, amitől én hányok. Szóval az egész világ megváltozott és nem túl jó irányban. OFF: azér az érdekes, hogy az a Gallagher isteníti a Thatcher érát, aki köztudottan Manchestre City drukker és amelynek tulajdonosai a világ egyik leggazdagabb arab családja. Vajon ez nem bántja? Vagy pénzért mindent meg lehet venni?
Ghavin
2012. február 21. 10:41
Lehet itt apologetizálni Thatcher kormányzását, a valóság mégiscsak azt mutatja, hogy a hárpia regnálása alatt megduplázódott a munkanélküliség Britanniában, s a gyermekek közel egyharmada a szegénységi küszöb alatt élt, mindezt úgy, hogy elvben családcentrikus konzervatív politikát folytatott. A thatcheriánus retorika egyik sajátossága, hogy moralizáló populizmus helyett a moralizáló pánikkeltés eszközét használta fel a közvélemény manipulálására, amely modus operandi mindmáig rányomja a bélyegét a tradicionalista politikai csoportosulások kommunikációjára mind jobb, mind pedig baloldalon, szerte a világon. Ha hívő lennék, valszeg Maggie nénit tartanám a Gonosz egyik földi helytartójának.
rocksztar
2012. február 20. 22:31
Thatcher alatt a kokain is jobb volt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!