Talpra magyar?

2012. március 24. 20:11

Egy hallhatóan mindenféle kontroll nélküli, üvöltve konferáló szpíker hányta a rádiós szakma alapvető hibáit hűs halomba azon a bizonyos márciusi reggelen.

2012. március 24. 20:11
TT
Embargó

„Egy hallhatóan mindenféle kontroll nélküli, üvöltve konferáló szpíker hányta a rádiós szakma alapvető hibáit hűs halomba azon a bizonyos márciusi reggelen; egóömlés, affektálás, énekelő beszéd, modoros, erőltetetten viccesnek szánt dumák, belterjes privát kikacsintás a kollégáknak, »írjátok meg, mit gondoltok rólam«, plusz random saját tinikori élmények közlése. Külön gyöngyszem volt, amikor a műsorvezető a saját gyermekét szerepeltette egy bejátszásban, majd cukipofán üzent is neki az éteren keresztül. Ez utóbbi, néhány más baklövéssel együtt azóta eltűnt a rádió hivatalos SoundCloud profiljáról, lehet az alkotók is érezték, nem ez volt a legélesebb kés a fiókban.

Hiba lenne mindezt teljes egészében a saját mikrofonhangját hallhatóan imádó műsorvezetőn leverni. Az új műsor indításával járó adrenalin természetes velejárója a dolgozónak, még ha előre felvett konferálásokról is van esetünkben szó. A szomorú, hogy ennek a hangnak vannak – a szakmai táplálékláncban felette álló – szerkesztői, akik meg lehettek győződve arról, hogy bizony, ez kell ide. Ha ez nem igaz, akkor még nagyobb a baj, mint ahogyan azt gondoltuk volna. Eszébe nem jutott senkinek a Bródy Sándor utcában, hogy nem ilyen hangvételben kell a meglévő reggeli műsorokhoz felzárkózni, és hogy a »Jóóreggeltvietnáám«-szerű lejárt szavatosságú hangsúlyozás annyira cink, hogy már az annyit szidott kereskedelmi csatornákon sem alkalmazzák legalább egy évtizede?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
narmer
2012. március 26. 21:28
Ma sem tudom, hogy a hallgatók türelmetlenk vagy a riporternek kell állandóan a WC-re szaladnia mert hadarnak, ordítanak, tegeződnek, és mindent egy perc alatt akarnak letudni.Mindet tudnak...rosszul.
drieno
2012. március 26. 21:26
a királyi rádióban is divat a kereskedelmi irányba való indulás, a rádiók 99,9%-ára illik a műsorvezetők leírása ha elég intenzíven csökkentjük mindenhol a színvonalat, hamarosan az egész magyar társadalom a "milla" szintjére fog süllyedni nem hamarosan úgyis bekövetkezik pusztán a demográfiai helyzet miatt, de legalább az nem olyan látványos
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!