Magyarként Európában

2012. április 11. 18:52

Az a korszak véget ért, amely támogatta a feloldódást a világtrendekbe, amely kifejezetten üldözte és kigúnyolta a sajátosan magyart.

2012. április 11. 18:52
Borókai Gábor
Heti Válasz

„Tömegre (is) kell gyúrni. Magyarország imázsa vészesen megromlott az elmúlt években, hogy súlyosan eladósodtunk, szavunk hitelét veszítettük, majd meg nem értett - vagy nagyon is felfogott célú - függetlenségi harcaink miatt szigetelődtünk el.

Régen volt ekkora szüksége a homlokzat újravakolásának, arculatunk újraépítésének, az országunkról kialakult rossz sztereotípiák újraírásának. És ehhez érdemes a személyesség erejét használni. Ehhez nyitni kell. Kedvesen határozottnak és eredetinek lenni. Élhető ország benyomását kelteni. A legkiválóbb magyar termékeket felsorakoztatni. Minél több helyen, minél gazdagabb és minőségi kínálattal előrukkolni.(...)

A változáshoz szükséges lelki fordulaton túljutottunk. Az a korszak - nem kis mértékben a globális válságnak betudhatóan - véget ért, amely támogatta a feloldódást a világtrendekbe, amely kifejezetten üldözte és kigúnyolta a sajátosan magyart. Amely a külhonit istenítette, a hazait pedig oly mértékben minősítette le, hogy az állami közbeszerzéseken magyar cégek alig rúghattak labdába...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fedor
2012. április 12. 14:00
"Régen volt ekkora szüksége a homlokzat újravakolásának, arculatunk újraépítésének, az országunkról kialakult rossz sztereotípiák újraírásának. És ehhez érdemes a személyesség erejét használni. Ehhez nyitni kell. Kedvesen határozottnak és eredetinek lenni. Élhető ország benyomását kelteni." Nem gondoltam volna Borókairól, hogy így beolvas Orbánnak :-) Mert hogy ez mind-mind pont az ellenkezője annak, amit a kormány csinál...
állami autót nekemis
2012. április 12. 13:59
Borókai "Facepalm" Gábor...
tarackos
2012. április 12. 08:22
Gábor, szomorú ha 2012-ben a nagy terv kimerül a kajában és a piában. Remek üzenet ez, Magyarországon nem csak nyers húst lehet enni. Előbb élhető helyet kell csinálni aztán jöhet a reklám. A narancsos trágyadombot mindegy mivel vakolod le akkor is bűzleni fog...
Felebarát
2012. április 12. 05:34
már csak egy dobbantó vagyunk a nyugat felé
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!