Megszüntettem az egyik adóraktáromat

2012. április 26. 23:26

Képtelenség minden egyes bor eladásánál kitölteni három vagy akár négy szigorú számadású nyomtatványt is a helyszínen.

2012. április 26. 23:26
Ungváry Krisztián
Vayi borászat

„Kedves Barátaim, ma megszüntettem az egyik egyszerűsített adóraktáramat. Nem írnám meg ezt a jelentéktelenséget ha nem kellett volna emiatt kétszer leutaznom Budapestről Bényére és nem töltöttem volna el teljesen értelmetlenül három - egyébként maximálisan jóindulatú - vámossal 3-3 órát azzal, hogy a 2004 óta keletkezett összes pincemozgást összeadjuk, kivonjuk, majd a végén megállapítsunk olyanokat, hogy a lékinyerés nálam csak 64,2% volt de 65-75 a megengedett. Bevallom az is kiderült, hogy a pincekönyvben szereplő számok nem voltak mindig szabványosak. Nem azért mert csaltam, bárki megnézheti mennyi eladott bort jelentettem be, hanem azért, mert az előírt kihozatali normák betarthatatlanok.

Emellett képtelenség minden egyes eladásnál kitölteni három vagy akár négy szigorú számadású nyomtatványt is a helyszínen (azok kedvéért akiknek ezt nem kell csinálni: Borkísérő okmány 22 kitöltendő rovattal három példányban, hozzászállítólevél kb. hat rovattal, hozzá számla, lédig bor esetében továbbá a borkísérő okmányon szerepeltetett hatósági zár, amelyet külön füzetben is nyilván kell tartani, vásárlása esetén pedig a vásárolt sorszámtartományt külön be kell jelenteni a területileg illetékes vámhivatalnak). Kíváncsi vagyok kedves vevő, Neked meddig tartana ha ezt mind kitöltenéd - én bevallom ezzel Titeket a helyszínen soha sem terheltelek. Most meglesz a böjtje...

Vigasz: a 2011-es borok nagyon, nagyon jók, egyre másra iszom otthon a mintapalackokat!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2012. április 29. 02:48
Alakítani kellene egy bizottságot, amely megvizsgálja és javaslatot tesz, hogy milyen új eljárásokat és űrlapokat lehetne bevezetni, amellyel ellenőrizni tudnánk az űrlapokat nem rendesen kitöltő borászokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!