Pártbeszéd

2012. április 23. 12:30

Vicces leírni, hogy a szlovákiai magyarság eddigi leghatékonyabb politikai képviseletét Vladimír Mečiarnak köszönhette.

2012. április 23. 12:30
Veres István
Új Szó

„Jövőre megyei, azután elnöki, majd európai parlamenti választások. Lesz alkalom a párbeszédre. Agyalni addig mindenkinek van miről. Az MKP lássa végre be, hogy Szlovákiában más magyar pártoknak is lehet helyük a nap alatt (elvégre nagy szövetségesük, a Fidesz például Erdélyben két új párt útját is egyengeti annak ellenére, hogy a többség húsz éve a harmadikra szavaz). A Híd ismerje be, hogy ha az MKP-val szövetségre lép, elbúcsúzhat a szlovák szavazóktól, így elméletileg is megszűnik a szlovák-magyar együttműködés pártja lenni. Somogyi Szilárd pedig lássa be, hogy felesleges pártot alapítania, hiszen azok a szlovákiai magyarok, akik nem azért járnak szavazni, amiért a szlovákiai magyarok, azok vagy nem járnak szavazni, vagy eddig sem a magyar párt(ok)ra szavaztak.

Ezek nélkül a beismerések nélkül nehezen lesz a következő években szlovákiai magyar politikai párbeszéd. Legfeljebb pártbeszéd. Abból meg már elegünk van.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!