Mostantól ciki lesz baloldalinak lenni

2012. május 01. 21:55

A tisztaság esélye nullához konvergál. Ezt megállapítani nem elfogultság, nem figyelemelterelés, nem orbanizmus, hanem matematika, abból is az egyik legegyszerűbb: a valószínűségszámítás.

2012. május 01. 21:55
Foray Nándor
Gépnarancs

„Az elnökmocskoló exminiszterelnök-mosdatók magyarázkodása kezdettől fogva sántított. Épeszű alany nem dobja ki a végzettségét igazoló papírt, miként a személyi igazolványát se. Főleg, ha élpolitikusnak készül. Ám ha kidobja, akkor is emlékszik rá, például hogy egyáltalán mi szerepel benne, ki. Vagy szenilisnek tetszik lenni? Vagy az asszony selejtezte ki, de akkor ő miért nem emlékszik erre? Valamint elgyöngült kifogás, hogy az intézmény nem őrzi meg a szakdolgozatokat: kizárólag a kellő nincs meg, a többi korabeli megvan. De tudod, mit: oké, hogy kidobta. Oké, hogy az intézmény kidobta. Oké, hogy ugyanaz a címe, mint a sógorénak. Oké, hogy a bírálata megegyezik a sógorééval. No de ez így mind, meg a többi, együtt szürreálisan sok. A tisztaság esélye pedig nullához konvergál. Ezt megállapítani nem elfogultság, nem figyelemelterelés, nem orbanizmus, hanem matematika, abból is az egyik legegyszerűbb: a valószínűségszámítás.

És ha figyelemelterelés is a kormánynak? Megalapozott a vád vagy nem megalapozott? Ez a lényeg. Az elnök esetében arról papolt az ellenzék, hogy nem a pártpolitika számít, hanem a tudomány. A köztársasági elnök kicsinálását véletlenül sem a kormányzó erőnek a lejáratására irányuló szándék vezette? Az etika.

Amelyik gyümölcseiről ismerszik meg mellesleg. Figyelemre méltó, hogy az utódpárt női részlege átlagon felül ellenszenves, tahó, nagypofájú picsákból tevődik össze, különös tekintettel a gátlástalan és szellemtelen Erikára, a bunkó parlamenti bekiabáló Ágnesre. (És, bazdmeg, van, aki azzal érvelt, hogy ha több nő lenne a parlamentben, kevesebb volna a bunkó bekiabálás! Gondolom, mindig le van némítva a hallókészüléke, mikor a tajparaszt Ágnes böfög bele a tisztelt képviselő válaszába. Meg azt is gondolom, hogy az elnök búcsúbeszédének meggyalázása is zavarta.) Várj, Erika, én is küldök neked egy legalább ennyire épkézláb poént: DK = Diplomamunkát Kerítő. Ha-ha-ha.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2012. május 02. 10:10
Az írása harmatgyenge. De ezzel éppen beleillik abba a színvonalba, amit szapul. Mert mi is a valószínűsége annak, hogy egy szubjektív jobboldali, valamilyen informális ismeretsége révén hsz-át név alatt megjelentető személy, intelligencia-hányadosa kevesebb, mint száz? Ha A1,A2,…A7 az egyes állításokhoz tartozó szám, mely az átlagos (100) intelligencia értéket csökkenti vagy növeli, akkor értékei legyenek a következők: - elnökmocskolásnak minősíteni a Plagi bá’ ügyet: - 10 (A1) - evidenciának hinni a szakdolira emlékezést: -1 (A2) - furcsállani a címbeli egyezőséget: + 50 (A3) - egyszerűnek beállítani a val. számítást: - 10 (A4) - „picsázni-faszozni”: - 10 (A5) - szánalmas elnöki beszédet szentségre emelni: - 10 (A6) - EZT a DK átírást viccesnek beállítani: - 10 (A7) Legyen (P(kszí=7)=P(A1)+P(A2+…+P(A7)=-10-1+50-10-10-10-10=-1. Tehát a feltételek mindegyikének megvalósulásával az intelligencia hányados, az átlagos értéket 1-el csökkenti. (Megj.: a példa MATEMATIKAILAG nem korrekt, de logikailag az.)
RAMBO
2012. május 02. 09:19
A cikk tartalmilag rendben van, az egyetlen pontosítani való rajta: az MSZ(M)P soha nem volt baloldali párt. A magyarországi szakszervezetek zöme nem a munkavállalókat, hanem a szakszervezetői érdekeket képviselte. Azaz a "normális" értelemben vett baloldalnak nincs semmilyen szervezett formája az országban. Egy ideig a Fidesz baloldali szólamokkal operált (gondoljunk csak a Lech Walessának öltözött Orbán Viktorra, a "Rosszabbul élünk mint négy éve" plakátokon, de róluk meg tudjuk, hogy nem azt kell figyelni, amit mondanak. Gaskóékat kilóra vették meg, szégyenletes alku után, ő a következő zsírfejű, akiről remélem előásnak valami nagyon szennyeset. Ő sem baloldali, a gördülő sztrájkkal, aminek egyetlen célja a remélt Fidesz-kormánybeli pozíció volt a célja. Szóval: hurrá, Gyurcsány végre talán nullára írja magát. DE! Neki, sem a pártjának semmi köze a hiteles baloldalisághoz. Ezzel mindössze annyit akarok mondani, hogy szerintem pont megnyílt az út a hiteles baloldal létrejöttéhez. Ha a baloldali emberek beállnak az MSZP mögé (jobb híján) akkor a cikknek minden jóslata valóra válik. Az lenne az igazán szomorú.
Thomas Müller
2012. május 02. 08:35
Eddig is ciki volt baloldalinak lenni (bár nekik semmi sem ciki). Kisszerű, nemzetietlen embernek lenni: ezt jelenti (ami nem egyenlő a szegényekkel).
Paul
2012. május 02. 07:36
Mé’ eddig nem vót?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!