Kádár János diktátor volt

2012. május 29. 12:49

Mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki – mondja ki Magyarország Alaptörvénye. Aki tehát ma Kádárt támogatja, az ’56-ot tagadja.

2012. május 29. 12:49
IKSZ
IKSZ

„Nevezzük nevükön a dolgokat: »a krumplileves legyen krumplileves«, Kádár János pedig az, ami: diktátor. Az ’56-os forradalom leverésében, a »gulyáskommunizmusnak« nevezett elnyomás kialakításában vállalt szerepe miatt Kádár János tevékenységét egy 21. századi demokráciában – amilyen Magyarország is – el kell utasítani.

A száz évvel ezelőtt született kommunista pártvezér a diktatúra legsötétebb éveiben Rákosi Mátyás belügyminisztere volt, saját elvtársai ellen is koncepciós pereket szervezett, majd egy ideig ő is élvezhette a kommunisták börtöneinek vendégszeretetét. Az 1956-os forradalom és szabadságharc leverése után a Vörös Hadsereg segítségével építette ki hatalmát. Hiába akarják egyesek Kádár ötvenhat utáni szerepét relativizálni, a nevéhez fűződő megtorlásoknak sok száz halálos áldozata volt, tízezrek élete lehetetlenült el és százezrek kényszerültek elhagyni az országot.

Mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki – mondja ki Magyarország Alaptörvénye. Aki tehát ma Kádárt támogatja, az ’56-ot tagadja. A Magyar Szocialista Munkáspárt és jogelődei bűnöző szervezetek voltak, amelyek vezetői el nem évülő felelősséggel tartoznak az elnyomó rendszer fenntartásáért, irányításáért, az elkövetett jogsértésekért és a nemzet elárulásáért. Az MSZP és annak egykori és jelenlegi politikusai az MSZMP örököseiként osztoznak minden felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető, így Kádár János örökségében is.

A megtorlások után kiépített önkényuralmi rendszer utólagos kozmetikázása csupán »nosztalgia a viszonylagos jólét után, amelyet a világbanki hitelek teremtettek meg, s amelynek semmilyen gazdasági megalapozottsága nem volt«.

A Kádár-korszak ezért nem csak szüleink és nagyszüleink jelenét, hanem nekünk, mai fiataloknak a jövőjét is megpecsételte. Máig nyögjük a terheit az ország akkor kezdődött súlyos eladósításának és annak, hogy a lakosságot arra nevelték, hogy problémáira megoldást csak és kizárólag az államtól várhat.

Mi, fiatal kereszténydemokraták olyan Magyarországon szeretnénk élni, ahol a dolgokat a nevükön nevezik: a krumplileves legyen krumplileves, a kommunista diktátor pedig legyen kommunista diktátor.


Budapest, 2012. május 29.

Stágel Bence
országgyűlési képviselő, KDNP
elnök, IKSZ

Gaal Gergely
elnökhelyettes, IKSZ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalasnyikov
2012. május 30. 07:40
Agyarokra huzódott ez a forradalom-ellenforradalom, fülkefaszság ...gennyládák ideje melózni...DDDDD Éhen fogtok dögleni és a világ csak röhögni fog rajtatok. Ennyi...DDDDDDDDD
=nessuno=
2012. május 29. 23:43
Horthyhoz és a '44. március 19. előtti Magyarországhoz mit szóltok kedves fiatal elvtársaim? Ha már ilyen kategórikusan ítélkeztek...
Adófizető
2012. május 29. 22:27
A mai szabadságunk lehetősége az 1990-es vér nélküli rendszerváltásból fakadt. Aki ennek a lehetőségnek a valósággá válását akadályozza, az Orbán Viktor. Aki Orbán Viktort támogatja, az a szabadság ellensége. Aki a szabadság ellensége, az hazaáruló. Ezt meg én mondom. Ez is ér annyit,mint a 2/3-os elméjú diktátor Tákolmánya.
durrbele
2012. május 29. 22:00
Aki meg zsirral főz az szereti a disznókat. Illen eccerűűű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!