A zsidó mint szükséges rossz

2012. május 23. 15:50

Hogy miféle szörnyűségek lettek a kormányzó úr „mikor még szükségünk van rájuk” szalon-antiszemitizmusából, tudjuk mindannyian.

2012. május 23. 15:50
Iványi György

»Ami a zsidókérdést illeti, én egész életemben antiszemita voltam, zsidókkal sohasem érintkeztem. Tűrhetetlennek tartottam, hogy itt Magyarországon minden-minden gyár, bank, vagyon, üzlet, színház, újság, kereskedelem stb. zsidókezekben legyen, és hogy a magyar tükörképe - kivált külföldön - a zsidó. Azonban, minthogy a kormányzat egyik legfontosabb feladatának az életstandard emelését tartom, tehát gazdagodnunk kell, lehetetlen a zsidókat, kiknek minden a kezükben volt, egy-két év leforgása alatt kikapcsolni, és hozzá nem értő, leginkább értéktelen, nagyszájú elemekkel helyettesíteni, mert tönkre megyünk. Ehhez legalább egy emberöltő kell. Én hirdettem talán először hangosan az antiszemitizmust, azonban nem nézhetek nyugodtan embertelenségeket, szadista, oktalan megaláztatásokat, mikor még szükségünk van rájuk.«

Ezeket a mondatokat az írta, akinek most egymással versengve állítanak szobrot, mellszobrot, emléktáblát Magyarország önkormányzatai. Horthy Miklós levele gróf Teleki Pálhoz, 1940. október 14-én. Alkalmasint nem sokkal az után, hogy vagy 60 keresztény magyar ember, arisztokraták, tudósok, földbirtokosok, az úri osztály színe java nyílt levélben kérte ki magának a numerus clausust, a zsidóság jelenlétének korlátozását az üzleti, tudományos, kulturális és közéletben. Mondván, nem tekinthetik saját nemzetüket oly tehetségtelennek, hogy mesterséges versenyvédelemre lenne szüksége. (...)

Szörnyűség ez a levél is, holott - elvtelenül, az antiszemitizmus vörös farkaival tűzdelve, de - óvta volna a magyar kormányt, parlamentet a gonosz ostobaságoktól, amelyeket azok végül mégis elkövetettek. Valakinek – talán Magyarország miniszterelnökének, neki még van valamennyi maradék tekintélye – szólnia kéne a történelmet elfelejtő önkormányzati hölgyeknek és uraknak, ne tegyék. Ne mocskolják be magukat újra, évtizedekre. Mellesleg elriasztva mindenkit, »mikor még szükségünk van rájuk«. Nem csak a »zsidókat«. Mindenkit és mindent – tőkét, tudást, tehetséget, szakértelmet – aki és ami nem érezheti magát otthon egy olyan Magyarországon, ahol Horthy Miklósnak szobrokat állítanak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bisque Béla
2012. május 24. 16:30
Az antiszemitizmus törvényi tiltása pedig nem egyéb, mint törvényben megtiltani azt, hogy a szarról azt merjük állítani, hogy egy büdös végtermék. Pedig az. Ha törvény tiltja ha nem. Az orrunk nem tud olvasni.
narmer
2012. május 24. 13:23
Te Sügér! Te vagy az a bankár, akit Tallós Rita "szíművésznő" azért rúgott ki, mert elfogyott a pénzed? Ez a firka jobban fizet?
Bisque Béla
2012. május 24. 02:27
A zsidó, az semmi egyéb, mint zsidó. Lényéből a lényege, lényegéből a lénye. Nem magyarok. Csak magyarul beszélő zsidók. Eszükben sincs asszimilálódni. Gettósodnak, klikkekbe tömörülnek. Nem szeretik a kétkezi munkát, született seftesek, jó érzékük is van hozzá. Érzékeny emberek, akik fogékonyak a művészetekre kultúrára. Betegesek, ellenszenvesek, kifejezetten randák, akik nem képesek megszabadulni rasszjegyeiktől.A gülü szemüktől, a görbe orruktól, a zsíros hajuktól, a lapát fülüktől. Puhány renyhe alkatú kemény fizikai munkára képtelen ezért azt messzire elkerülő fajta. Nem vagyunk rosszabb helyzetben, mint mások, mindenkinek megvannak a maguk zsidói, akik ugyanúgy viszonyulnak a többségi társadalomhoz, mint a mieink (szabotálják, provokálják, fosztogatják)....leszámítva a kínaiakat.......nekik nincsenek ilyen gondjaik. Nem is engedik be maguk közé őket......nem véletlen, hogy övék a világ legdinamikusabban fejlődő gazdasága, legsikeresebb oktatása....talán azért, mert éppen az, amiben a zsidók a legnagyobbak, sikkasztásban, lopásban a közvagyon magánosításában......azért Kínában halállal lakolnak. Nem is érzik magukat otthonosan arrafelé. Mitől van a Földön antiszemitizmus? Miért éppen ezt az "ellenállhatatlanul bájos" népcsoportot rühelli mindenki, akinek csak egyszer is szerencséje volt hozzájuk? Véletlen lenne? Nem gondolnám. Látott már valaki gojokon segítő, elesetteket gyámolító, árvízvédelemben a gátakon küzdő, felebaráti szeretetből adakozó zsidót? Nem lehet ilyet hallani. Valahogy ez a kifelé adakozó hajlam lemaradt a legutolsó szoftverfrissítésnél.....még Kr.e 1000 körül. Mindent visznek, semmit sem adnak, irigyek, szemtelenek, gátlástalanok. Miért nem a mongolokat, vagy a törököket utálják itt Európában? Vagy a cseheket? Azért, mert hozták a maguk kultúráját és képesek voltak emberségesek lenni, még ha ellenfelek is voltunk. Ismerték a Fair Play-t, ami a zsidókra sosem volt jellemző. Akárkivel összeállnak., ha hátba támadhatják a gyanútlanokat. És nem oroszlán módjára szemből, a Gentleman Agreement szabályai szerint, mert ahoz gyávák, hanem alattomosan , hátulról, mindig a lehető leggyengébbet. Akit éppen nem őriznek. Mint Dániel zsidaj a Horthy szobrot. Nem kellett attól tartania, hogy visszaüt. Igazi gyáva féreg fajta........talán ezért utálja őket a világ.
Soma
2012. május 23. 23:02
Azért az élet dolgai nem olyan bonyolultak! Az idealista felfogás szerint az emberiség egyetlen emberpár leszármazottja. A materializmus és a darvinizmus sem ismer zsidó és nem zsidó előembert! Viszont: Lelke lehet bármilyen földrajzi helyen élő és bármilyen vallású embernek, mint ahogyan lelketlen gazember is lehet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!