Gondol egyet, és életre kel

2012. június 14. 13:45

Az Európa Kiadó már jó ideje nem egy hagyományosan működő rockzenekar, hanem időszakonként kezdünk el újra tevékenykedni.

2012. június 14. 13:45
Menyhárt Jenő
Lángoló Gitárok

„Az nyilatkozta nemrég, hogy »az Európa Kiadó nem létezik«. De ha valóban így van, akkor miért ad most mégis interjút a Lángolónak?

Ez a kijelentés a megfelelő kontextusban értendő. Az Európa Kiadó már jó ideje nem egy hagyományosan működő rockzenekar, hanem időszakonként kezdünk el újra tevékenykedni. Ilyen esemény lesz most pénteken is az Orczy-kertben a fellépésünk.

Egy másik 80-as évekbeli legendás együttes, az ős-Sexepil éppen most áll össze újból több mint két évtized után. Mit gondol, nem tett volna jót az Európa Kiadónak is, ha egy kicsit jegelik a dolgot, elvégre folyamatos tevékenysége amúgy sincs a zenekarnak?

Tavaly és az idén szokatlan sűrűséggel koncertezünk, de volt egy csaknem tíz éves időszakunk, amikor egyáltalán nem játszottunk. Akkor jövünk össze, amikor valamiért úgy érezzük, hogy ez ismét érdekes lehet nekünk. A basszusgitárosunk, Kiss Laci Ausztráliában él, én pedig sokat voltam Amerikában, emiatt a szervezhetőségtől is nagyban függ egy-egy koncertdátum.

Beszéljünk a kezdetekről. Mit gondol, az URH miért oszlott fel ilyen hamar, alig fél év működés után?

Úgy alakult, hogy Müller Péter inkább a Kontroll Csoportot tartotta megfelelőbbnek az ötletei megvalósítására, ennek persze volt magánéleti vetülete is, mert akkoriban együtt jártak Bárdos Deák Ágival.

Esetleg zavarta őt, hogy önben is frontemberi ambíciókat látott, így inkább otthagyta az URH-t, és átigazolt a Kontroll Csoportba?

Nem erről van szó, ez nem okozott köztünk feszültséget. Az URH-ról mi már korábban is tudtuk Péterrel, hogy nem egy örök életre szóló felállás, mert tisztában voltunk vele, hogy az elképzeléseink egy nap különböző irányokba fognak menni. Ez elég hamar be is következett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2012. június 15. 09:49
URH, Kontroll Csoport, Európa Kiadó, Sziámi, Kampec Dolores...stb. Ezekről a zenekarokról ma szinte 100%-os a hallgatás...de hogy milyen volt a nagyvárosi lét a 80-as, 90-es években, arról ma is az ő felvételeik "tudósítanak" a leghitelesebben! A Kontroll Csoportnál zseniálisabb zenekar pl. kevés volt/van/lesz...és messze nem csak Magyarországon! JELet hagytak! Nem kicsit...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!