Már nem vagyok olyan dühös, mint tíz éve

2012. június 06. 13:41

Jövő nyáron lesz egy nagy hármas koncert, a Balaton Soundon, a VOLT Fesztiválon és a Szigeten, ahol minden korábbi énekesünk ott lesz Fanni mellett pár szám erejéig.

2012. június 06. 13:41
Prieger Zsolt
Kultography

„Beszéljünk a jövőről kicsit! Most éppen milyen témák foglalkoztatnak leginkább, és kiknek készítitek a dalaitokat?

Nagyjából négyévente kicserélődik a közönségünk. Mi is változunk, én már nem vagyok például olyan dühös, mint tíz éve. Most már nem akarunk politizálni, mint mondjuk a 90-es években. Itt van például a készülő albumunk, az előzőről meg most jött ki egy EP remixekkel. Most körülbelül tíz szám kész az új anyagból. Ez megint más hangvételű CD lesz, szembe megy a mai közhangulattal, mert a társadalmi klíma nem lett meghittebb az elmúlt pár évben. Mi most egy nagyon érzelmes, majdnem klasszikus popzenét csinálunk sok gitárral és kórussal. Ez főképp ránk reflektál.

Mi a lemez szervezőeleme az említett romantikus hangvételen túl?

A lélek a női fele az anima, innen származik az együttes neve is. Annak ellenére, hogy nálunk férfiak csinálják a zenét, és én írom húsz éve a dalokat a társaimmal, ez egyértelműen a bennünk rejtőzködő női princípiumról szóló muzsika. Néhol szentimentális, mert a férfi ilyen is. Sokkal jobb, ha ezt az ember kiírja magából. Erre szükségünk van, méghozzá annyira, hogyha nem lenne közönség, akkor is születnének új dalok.

De közelebbit nem tudok mondani, az album címe is az utolsó pillanatban fog kiderülni. A legtöbb albumunk koncepció nélküli. Egyébként sem gondolom a popműfajt egy nagyon mély dolognak. Mi egy felszínes szöveten hímezgetünk. Néha tök szépen hímezgetünk, de azért nem gondolok róla többet, mint ami.

Milyen tervekkel készültök a következő fesztiválidőszakra?

Ahogy fordulunk rá a jubileumi évre, gyűlnek a repertoáron a régi dalok is, és jövő nyáron lesz egy nagy hármas koncert, a Balaton Soundon, a VOLT Fesztiválon és a Szigeten, ahol minden korábbi énekesünk ott lesz Fanni mellett pár szám erejéig. Idén pedig az EFOTT-on táncoltatjuk meg újra a közönséget. Az Animával a következő években igazi klasszikus, refrénes dalokat fogunk csinálni, mert szerintem ez áll nekünk a legjobban. Olyan dalokat akarok létrehozni, amelyek önmagukban megállják a helyüket, de a koncepció is izgat a technomixek és egyéb zenei projektek miatt, amiket csinálunk. Gitárosunkkal, Gergácz Gáborral és Fedorával most éppen egy 14 számos, Sword and Scythe néven futó tech-projektet csináltunk, amit hamarosan színpadra is állítunk. Szóval sosem lehet tudni, hogy ebből vagy abból a produkcióból mikor lesz CD, pláne ha mindent te csinálsz hozzá a vizuáloktól egészen a zenészek betanításáig. Ez a szabadság nagyon nagy előny. Nekünk senki sem mondja meg felülről, hogy mikor mit csináljunk, legyen szó az Animáról, vagy más zenei projektről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pierre bayle
2012. június 07. 17:47
oszt mi ezzel a baj? Hallgassál akkor ismerős arcokat vagy kárpátiát, az a te szinted...
rocksztar
2012. június 07. 11:59
az kiderült már, miért rúgták ki Németh Jucit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!