Worms Armageddon

2012. július 29. 15:13

A globalizáció korlátozása se etikailag, se gazdaságilag nem vállalható – de haszna egyenes arányban növekszik hátulütőjével.

2012. július 29. 15:13
Foray Nándor
Alternatíva

„Az óvilági vezetők pontosan tisztában vannak azzal, hogy mik a multikultis rizikófaktorok, azonban tisztában vannak azok alternatíváival is. A demokrata Obama több illegális bevándorlót toloncolt ki az USA-ból, mint Bush. Csakhogy közeleg az elnökválasztás, és meg kell nyernie az etnikumok szavazatait. Pillanatnyilag a republikánus Romney is szolidáris a latinókkal, Obama amerikai állampolgárságot ígér a tisztes bevándorlóknak.

A választási kampány nem a terrorelhárító népesedéspolitikát motiválja. Az, hogy lakosokat származási vagy vallási alapon kirakjanak az államból, különben se merülhet föl. Begyökerezett angolnak, brit állampolgárnak mondhatták magukat a 7/7 elkövetői is. Hát megbecsülték, megszolgálták. Azoknál, akik sem Istent, sem embert nem tisztelnek, csak azok rosszabbak, akik csak Istent tisztelnek. A merénylők közül kettőnek terhes felesége volt, a másik kettőnek is családja. Ami nem jelent egyebet, mint hogy mindenki gyanús. Ez ellen civil képtelen védekezni. (...)

A globalizáció korlátozása se etikailag, se gazdaságilag nem vállalható. A globalizáció haszna egyenes arányban növekszik hátulütőjével, a szabad áramlás elvágása érvágás volna, főleg válságban. Legalább ekkora érvágást és válságot okoznak azonban a szabad áramlás negatív externáliái, az extrovertált, kitárulkozó, meztelen gazdatestbe csimpaszkodó férgek. Pedig szabadság csak ott van, ahol rend is. Amiként egyik kedvenc énekesem, Shagrath fogalmazott: zöld lámpát kaptunk pokolba vezető, elágazás nélküli utunkon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
k33
2012. július 29. 18:02
A globalizáció megbukott! Kimerűlt, de hívei és haszonélvezői, foggal körömmel, na meg bombázokkal géppisztolyokkal stb. harcolnak érte!
bmucsai
2012. július 29. 16:10
Ez így egy katyvasz! Ha komolyan írna valamit, pontosabban definiálná a globalizációt. Mert így az jön le, hogy a tömegek kifosztását ugyan nem szabad akadályozni, de az éhező tömegek beáramlását a gazdagabb régiókba elítéli. (férgeknek nevezi őket) Egyébként a qrva anyád mocskos internáci!
Parasztvakítás
2012. július 29. 16:09
Ami nem jelent egyebet, mint hogy mindenki gyanús. Rosszul tudod!Az a gyanús aki nem gyanús,és aki gyanús az nem gyanús!!(Pelikán paradoxon)
nick89
2012. július 29. 16:05
Kiszelamérabávatag. Multikulturalitásos subidubi. Asse érti aki mongya. Sükebóka!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!