Azért Gerőnek is van igazsága

2012. július 12. 08:13

Még Sándor szerint is „tény” a zsidó származású népbiztosok magas száma. Miféle tény? Mert egyáltalán ki számít „zsidó származásúnak”? Van valamiféle rendszer, amely szerint ezt eldöntik?

2012. július 12. 08:13
Lázár György
Galamus

„Nem vagyok történész, és Sándornak igaza lehet abban, hogy a zsidó származás és a népbiztosság kapcsolatát egy történészi munka széljegyzetében meg kell említeni, de az zavar, hogy még Sándor szerint is »tény« a zsidó származású népbiztosok magas száma.  Miféle tény? Mert egyáltalán ki számít »zsidó származásúnak«? Van valamiféle rendszer, amely szerint ezt eldöntik?

Például hogyan számolták ki, hogy a népbiztosok 60 vagy az esetleges 70-75 százaléka zsidó származású? Romsics (vagy valaki más) összeadta a népbiztosok és helyetteseik számát, majd leültek a kutatók, összedugták a fejüket, és egyenként megvizsgálták, hogy ki zsidó származású, és ki nem az, aztán tabulálták az eredményt.

Vegyük például Garbai Sándort, a Forradalmi Kormányzótanács elnökét. Református családban nőtt fel, első látásra nincsenek zsidó vallású felmenői, valószínűleg a »nem zsidó származású« rubrikába került. Landler Jenő népbiztos szülei zsidónak születtek, nincs hír arról, hogy gyakorolták-e a vallást, de Landler valószínűleg a zsidó származású megjelölést kapta. Viszont Kun Béla szülei még csak zsidók sem voltak! Csak a nagyszülei gyakorolták Mózes hitét. Lehet-e Kunt »zsidó származásúnak« titulálni a nagyszülők alapján? Nyilvánvalóan valamilyen tudományos kritériumra van szükség. Hol húzzuk meg a határt? Például hova kerülnek azok, akiknek a szülei kitértek? Mert akkor bizony Paskai László bíboros, a magyar katolikus egyház volt feje is ugyanúgy »zsidó származású«, mint Kun Béla. És mi van azokkal, akiket zsidó szülők adoptáltak, de kereszténynek születtek? Meglehet, hogy egyetlen zsidó nagyszülő is elegendő a zsidó származáshoz, elvégre a nürnbergi törvények szerint is úgy van az.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2012. július 12. 16:03
Czeizel is zsió. Nem kaptak kárpótlást???????? Azt hittem rosszul látok:minden évben kapnak, több helyről is. A kommunizmus áldozatai mikor kapnak?????
bispora
2012. július 12. 12:37
Jól van B+, teszek még egy próbát. Vonatkoztassunk el a Nobel Díjtól, mivel valamennyire szubjektív az életművek összevetése. Fordítsuk a tekintetünket az orosz, régebben szovjet felnőtt sakkbajnokság felé. A sakk komoly stratégiai játék, az egyszerű memórián kívül hatalmas számolási-tervezési gondolkodást igényel. Rákereshetsz a zsidó származású tíz között végzett sakkozókra évente. Döbbenetes számban lesz itt askenázi zsidó, aki a saját jogán harcolta ki a helyét a tabellán (Kaszparov IQ~180, aztán az időközben áttelepült Gelfand talán beugrik). A legszebb az egészben, hogy amerikában is volt egy Boby Fischer (IQ170), aki szintén zenész, vagy Polgár Zsuzsa ha hazai vizekre evezünk. Őket is a zsidó maffia hozta helyzetbe?
sztd
2012. július 12. 11:32
"Gerő András valószínűleg túloz, amikor Romsics megnyilvánulásait antiszemitának tartja, én inkább szofisztikálatlannak és anakronisztikusnak tartom őket." Úgy hívják a figurát, hogy történész, amit kutat azt úgy, hogy történelem, és amikor ilyet kutat valaki, akkor a korabeli eseményeket az adott korban értelmez, mert így lehet értelmük, és következtetni is így lehet. Ennek kimaradhatott az általános iskola, és gondolom az óvodából rögtön az egyetemet végezte két év alatt, mert szuperzseni volt...
megyer
2012. július 12. 11:05
?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!