A pénz a lényeg!?

2012. július 03. 16:04

Sajnos sokan ma tényleg azt hiszik, hogy a társadalmi felelősségvállalás nem más mint adományozás.

2012. július 03. 16:04
Pallaghy Orsolya
Multikulti

„Érdekes cikket publikált az Economist a vállalatok társadalmi felelősségével kapcsolatban. A lényege, hogy a világ »tájékozott közönsége« alapvetően egyetért avval a sokat idézett friedmani tézissel, hogy a vállalatok társadalmi felelőssége a profit növelése. Forget CSR, make money!(...)

Először is ha valaki elolvassa Friedman teljes cikkét és nem csupán a kiragadott idézeten lovagol, akkor világossá válhat számára, hogy nem a mai és valódi értelemben vett társadalmi felelősségvállalás vagy vállalati fenntarthatóság ellen volt, hanem a nyakló nélküli »jócselekedetek« ellen. Szerinte, ha valakinek személyesen fontos például az adományozás, akkor adjon a saját vagyonából a rászorulóknak, vállalatvezetői minőségében viszont képviselje a tulajdonosok, munkavállalók és vevők érdekeit. Ez tehát a szezon és fazon keverésének tipikus esete.

Más kérdés, hogy sajnos sokan ma tényleg azt hiszik, hogy a társadalmi felelősségvállalás nem más mint adományozás. De már hallottam olyan véleményt is, nem egyszer vállalatvezetőktől(!), hogy ha a vállalat kiemelkedő profitot termel, akkor juttasson vissza abból a társadalomnak. Ezek után nem csoda a fent említett értékromboló ostobaság jelző terjedése.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asi
2012. július 26. 00:31
Új Közmegegyezést! Korszerű újraelosztási törvényeket! Alapvető Jövedelmet Mindenkinek! https://www.facebook.com/pages/Egyetemes-alapj%C3%B6vedelem-havi-fix/203774062972477
korona
2012. július 26. 00:31
MIKÖZBEN: (bemásolt írás) Orbán levélben köszönti Horn Gyulát Levélben köszönti Orbán Viktor miniszterelnök Horn Gyula volt kormányfőt, aki csütörtökön lesz 80 éves. "Elsősorban mindannyian magyarok vagyunk, a nemzet boldogulásáért cselekszünk saját hitünk és legjobb tudásunk szerint, ezért mindig több az, ami bennünket összeköt, mint ami szétválaszt." -írta a miniszterelnök. Tehát összenő, ami összetartozik. "egyfészekaljbólvalók" összeborulása.
Hajdú Sógor
2012. július 05. 12:29
Egyensúly lenne szép.
drieno
2012. július 04. 19:20
"vállalatvezetői minőségében viszont képviselje a tulajdonosok, munkavállalók és vevők érdekeit" ezek nyilvánvalóan összeegyeztethetetlen érdekek mondjuk, ha a vezető elkezdené a munkavállalók érdekeit képviselni, a tulajdonosok nyomban kirúgnák itt a van a szuperdemokrata cucilisan érzékeny cucilistademokrata böszme, aki a saját cégeinél a szakszervezetist lehetetlenné tette, a dolgozók törvényben előírt pihenőidejét meg sz@rik biztosítani ha a fenti mondatot valóban friedmann írta, akkor jó nagy marha lehetett, vagy még nem látott tulajdonosi gyűlést belülről
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!