Sajtószabadság, szerelem

2012. július 10. 15:41

Azok, akiknek elegük van már a Zöld Pardon körüli hercehurcából, most azonnal klikkeljenek máshová, a többieket pedig kérjük, vegyék a fáradságot és olvassák el a hvg.hu cikkét.

2012. július 10. 15:41
zpvideo
Zöld Pardon blog

„Az írás természetesen velünk foglalkozik, ill. konkrétan fél éves kálváriánkat ismerteti egy olyan szemszögből, ami csak és kizárólag az Infopark egyik emeleti irodájának ablakából kitekintve létezik. Mi pedig most egyszer és mindenkorra szeretnénk kilépni a bokszzsák szerepköréből. Ezúton kérjük a cikket jegyző Bogár Zsolt és Stubnya Bence újságíró kollégákat, hogy próbáljanak kicsit eltávolodni prekoncepcióiktól, olvassák el újra írásukat, tegyék szívükre a kezüket és válaszoljanak maguknak: szerintük kimerítik-e a tárgyilagos, alapos újságírás fogalmát? (...)

A küldetésünkben hívő, mellettünk folyamatosan kiálló többszázezres rajongótáborunk, barátaink, közönségünk és nem utolsó sorban saját arcunk kedvéért tegyük fel az újságíróduó által megfogalmazott kérdéseket most a mi szemszögünkből: Hogyan lehetséges, hogy egy 13 éve biztonságosan működő szórakozóhely újbóli létesítését több mint 3 hónap alatt lehet csak engedélyeztetni egy olyan eljárásban, melynek ügyintézési határideje mindössze 20 nap? Hogyan lehetséges, hogy a minden szempontból hasonló alapokon és infrastruktúrával üzemelő, több mint 6000 főt befogadó fesztiválok, időszakos vásárok gördülékenyen megkapják ugyanazokat az engedélyeket, amelyekért a Zöld Pardonnak hónapokat kellett várnia? Hogyan lehetséges, hogy akkor, amikor a gazdaság egyik fő témája a munkahelyteremtés, a magyar kisvállalkozók támogatása, egy német multi diplomáciai nyomásgyakorlással a legmagasabb államigazgatási szinteken lobbizik magyar munkahelyek megszüntetéséért, külföldi ügyvédi irodája pedig hatóságként fellépve nem egyszer megfélemlíti a hivatalnokokat? (...) A német nagykövet állítólagos közbejárása után az eljáró önkormányzat hatósága miért mondja ki a (mellesleg nem engedélyköteles) létesítményekre, hogy emberi tartózkodásra alkalmatlanok, miközben 4 nap múlva a TÜV kiadja rájuk a maximális biztonságot igazoló minősítést? Miért biztosítanak az eljáró hatóságok folyamatos iratbetekintést egy olyan cégnek ügyünkben, amely nem ügyfél az eljárás során, tehát nincs semmi köze ahhoz, mi áll a papírokban? Miért van az, hogy az Infopark igazgatója azzal operál, hogy bérlői a ZP miatt távoznak az Infoparkból, holott a távozó cégek már sokkal korábban bejelentették költözési szándékukat? Hogyan lehetséges, hogy a ZP megnyitása előtt egy nappal  már bejelentés érkezett a hatóságokhoz, hogy nagy a zaj és ezért ki is szállt az üres, csendes terepre az ellenőrző hatóság? És még sorolhatnánk, mint ahogyan kérdéseinket sorolni is fogjuk abban az esetben, ha jelentkezik végre egy újságíró, akit a Zöld Pardon költözésével, engedélyezésével és jelenlegi működésével kapcsolatos teljes kép érdekel. (Nincsenek illúzióink, de hátha…)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!